Κι όμως… διαγράφηκε δάνειο για παλάτι


Διαβάστε επίσης: Η απάντηση του 24Η στα όσα ακούστηκαν για την λίστα 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Σύμφωνα με τις πληροφορίες του εντύπου, πάρθηκε δάνειο ακόμη και για παλάτι, ενώ ευνοϊκής μεταχείρισης έτυχαν και άλλα άτομα. Πιο συγκεκριμένα, εταιρεία είχε φτάσει στο σημείο να αγοράσει μέχρι και παλάτι εκτός Κύπρου, με δάνεια από τις δύο μεγάλες τράπεζες. Η αγορά όμως δεν πήγε καλά και η τράπεζα βρέθηκε εκτεθειμένη για πολλά εκατομμύρια. Αρκετά από αυτά τα χρήματα εισπράχθηκαν από άλλη εταιρεία η οποία είχε αναλάβει την ολοκλήρωση του παλατιού, ενώ τα υπόλοιπα διαγράφηκαν.

-Εταιρεία με στενούς κομματικούς δεσμούς είχε ζητήσει και πέτυχε διαγραφή χρεών για ξενοδοχεία που είχε κτίσει και τα οποία δεν πήγαν καλά.

-Επιχειρηματίας φίλα προσκείμενος σε πολιτικό κόμμα έτυχε ευνοϊκής μεταχείρισης, διαγράφηκαν δηλαδή δάνειά του ύψους εκατομμυρίων, εν γνώσει της τράπεζας ότι τα δάνεια τα οποία του χορηγήθηκαν δεν εχρησιμοποιούντο μόνο για τους σκοπούς της επιχείρησής του, αλλά και για στήριξη οργάνωσης που έχει στενούς δεσμούς με το κόμμα.

Μάλιστα, από κάποιο σημείο και μετά οι πιέσεις που ασκούντο για διαγραφή των δανείων ήταν τόσο έντονες, που απειλήθηκαν και οι σχέσεις μεταξύ των δύο μερών. Ο επιχειρηματίας αυτός είχε συνάψει δάνεια και από δεύτερη τράπεζα, η οποία επίσης διέγραψε αρκετά από αυτά, όταν όμως έφθασε σε σημείο να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις πιέσεις του για περαιτέρω «διευκολύνσεις», επήλθε πλήρης ρήξη, με αποτέλεσμα το θέμα να φτάσει και σε παραιτήσεις διοικητικών συμβούλων τηs συγκεκριμένης εταιρείας. 

(Πηγή: Sigmalive.com)