ΔΗΚΟ: “Είναι ώρα ενότητας”


Διαβάστε επίσης: Ν.Αναστασιάδης: Έτοιμο πακέτο μέτρων για την ανάκαμψη της οικονομίας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Eίναι η ώρα της σύμπνοιας, της ενότητας όλων, και η ώρα που θα πρέπει η κάθε πολιτική δύναμη να καταθέσει τη σοφία της και να την αξιοποιήσει προς το συμφέρον και το καλό του τόπου και του λαού, δήλωσε σήμερα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Κόμματος Φύτος Κωνσταντίνου μετά το πέρας του Εθνικού Μνημοσύνου του Γεωργίου Χ. Αζίνα που τελέστηκε σήμερα στον Ιερό Ναό της Χρυσοαιματούσης στη Χλώρακα.

Έστειλε επίσης το μήνυμα πως όλοι θα πρέπει να ενεργήσουν μακριά από αντεγκλήσεις, αντιπαραθέσεις, αντιπαλότητες και προκλήσεις, προσθέτοντας παράλληλα πως μόνο έτσι θα μπορέσει ο τόπος να ξεπεράσει τα σημερινά  οικονομικά αδιέξοδα, που έχει ενώπιον του.

Ο κ. Κωνσταντίνου αναφέρθηκε στην αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης  να επεξεργαστεί μέτρα λέγοντας πως « ήδη η κυβέρνηση επεξεργάζεται σειρά μέτρων» που θα πρέπει ωστόσο, όπως συνέχισε, να ληφθούν άμεσα, ούτως ώστε να μπορέσει να υπάρξει μια ανάσα στο Κυπριακό λαό, να μπορέσει να προχωρήσει παρά κάτω και σύντομα να ξεπεράσει  αυτά τα προβλήματα που έχει ενώπιον του.

Δεν μπορεί να υπάρξει καθυστέρηση, πρόσθεσε, και εξέφρασε την πεποίθηση πως η κυβέρνηση έχοντας την ευθύνη θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προς την ορθή κατεύθυνση.

Όσον αφορά κατάλογο με ονόματα πολιτικών προσώπων που φέρεται να τους έχουν διαγραφεί χρέη, ο κ. Κωνσταντίνου είπε πως θα πρέπει να  απονεμηθούν ευθύνες όχι μόνο  σ’ αυτούς που συγκαταλέγονται στον κατάλογο ο οποίος πρέπει να διερευνηθεί για να ξέρουμε σίγουρα και το τι έγινε, όπως είπε, αλλά και σε όλους οι οποίοι ενέχονται με τον α ή β τρόπο σε αυτό το πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζει σήμερα ο κυπριακός λαός.

Ο κ. Κωνσταντίνου είπε ακόμη  πως η Επιτροπή Θεσμών της Βουλής ζήτησε επίσης τη λίστα των όσων είχαν αποσύρει μεγάλα ποσά, ιδιαίτερα στο εξωτερικό τους τελευταίους μήνες, προ της απόφασης της Τρόικας.

Δεσμεύτηκε τέλος, όταν αυτός ο κατάλογος έρθει στην επιτροπή να αξιοποιηθεί.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ