ΔΗΚΟ: Καλεί σε συστράτευση προς υπεράσπιση δικαιωμάτων της Κύπρου

 


 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


 

Σε επετειακό μήνυμά του αναφέρει ότι «η φετινή επέτειος της έναρξης του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα 1955 – 59 βρίσκει τον κυπριακό ελληνισμό να αγωνίζεται για τη φυσική και εθνική επιβίωσή του στη γη των προγόνων του».

Τις τελευταίες μέρες, προστίθεται, «ο τόπος και ο λαός μας βίωσε πολύ σκληρές πραγματικότητες. Και όμως, ο λαός μας απέδειξε για ακόμα μια φορά τις αρετές και τα ψυχικά αποθέματα που διαθέτει προασπίζοντας τα συμφέροντα του τόπου και ευρύτερα της Κυπριακής Δημοκρατίας».

«Τιμώντας και φέτος την επέτειο της έναρξης του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα, το Δημοκρατικό Κόμμα, επαναδιακηρύσσει τη σταθερή προσήλωσή του στις αρχές και τις αξίες για τις οποίες αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν οι ήρωες και οι μάρτυρες του εθνικοαπελευθερωτικού μας αγώνα», σημειώνεται.

«Ο αγώνας μας συνεχίζεται», αναφέρεται, ενώ προστίθεται ότι «άμεση, βεβαίως, προτεραιότητα μας αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή είναι η σταθεροποίηση της οικονομικής κατάστασης και η επικέντρωση των προσπαθειών στην επανεκκίνηση της οικονομίας, ώστε να καταστεί ξανά η ασπίδα της πατρίδας μας στη διεκδίκηση και τη διαφύλαξη των εθνικών δικαίων και συμφερόντων».

Ταυτόχρονα, το ΔΗΚΟ επισημαίνει ότι «συνεχίζουμε τον αγώνα μας για απελευθέρωση και επανένωση της Κύπρου». Τόσο, προστίθεται, «η επανένωση του νησιού όσο και η διάσωση της κυπριακής οικονομίας θα οδηγήσουν στην εκπλήρωση του χρέους έναντι των ηρώων μας και στη δικαίωση της θυσίας τους».

Εκφράζεται η θέση ότι «δεν είναι η ώρα για κομματικούς σχεδιασμούς ούτε για τις όποιες προσπάθειες αποπροσανατολισμού από τους εθνικούς μας στόχους».

«Έχουμε καθήκον να αντιμετωπίσουμε με σύνεση και αποφασιστικότητα τις σημερινές συνθήκες και με συλλογικότητα, ενότητα και κοινή δράση να θωρακίσουμε τα δίκαια και τα δικαιώματά μας μέσα από τις νέες γεωπολιτικές και γεωστρατηγικές συνθήκες που δημιουργούνται στην περιοχή μας», αναφέρεται.

Τέλος το ΔΗΚΟ καλεί «τον κυπριακό ελληνισμό να επιστρατεύσει όλα τα αποθέματα αντίστασης, αντοχής, σθένους και αποφασιστικότητας και να συστρατευθεί στις επάλξεις του αγώνα για να υπερασπιστεί τα δίκαια και τα δικαιώματά του και σ’ αυτή την τόσο κρίσιμη φάση που διέρχεται ο τόπος μας, την πιο κρίσιμη μετά την τουρκική εισβολή του 1974».

Πηγή ΚΥΠΕ