Δύο νεκροί από γρίπη των πτηνών στη Σαγκάη

 


 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


 

Δύο άνθρωποι στη Σαγκάη, μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Κίνας, πέθαναν αυτό τον μήνα έχοντας μολυνθεί από ένα στέλεχος του ιού της γρίπης των πτηνών που μέχρι τώρα δεν είχε μεταδοθεί στον άνθρωπο, μετέδωσε σήμερα το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Πρόκειται για δύο άνδρες ηλικίας 87 και 27 ετών, οι οποίοι νόσησαν στα τέλη Φεβρουαρίου και πέθαναν στις αρχές Μαρτίου. Μία γυναίκα στη γειτονική επαρχία Ανουί επίσης μολύνθηκε από τον ιό στις αρχές Μαρτίου και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, μετέδωσε το πρακτορείο επικαλούμενο την Εθνική Επιτροπή Υγείας και Οικογενειακού Προγραμματισμού.

Το στέλεχος του ιού της γρίπης των πτηνών που εντοπίστηκε και στους τρεις αναγνωρίστηκε ως το H7N9, το οποίο δεν είχε μεταδοθεί στον άνθρωπο μέχρι σήμερα, ανακοίνωσε η επιτροπή.

Και στις τρεις περιπτώσεις τα συμπτώματα ήταν πυρετός και βήχας που στη συνέχεια εξελίχθηκαν σε πνευμονία.

Άγνωστο παρεμένει πώς μολύνθηκαν οι τρεις άνθρωποι. Ο ιός δεν φαίνεται ιδιαίτερα μεταδοτικός καθώς δεν παρατηρήθηκαν προβλήματα υγείας στους 88 κοντινότερους ανθρώπους των θυμάτων, σύμφωνα με το πρακτορείο που επικαλείται την επιτροπή.

Δεν υπάρχει εμβόλιο για τον ιό H7N9.

Για περισσότερες ειδήσεις από τον κόσμο διαβάστε στο news247.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.