Ελλάδα: Έκτακτη σύσκεψη στο ΥΠΟΙΚ υπό τον πρωθυπουργό

 


Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Στο υπουργείο Οικονομικών μετέβη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να συμμετάσχει σε σύσκεψη με το οικονομικό επιτελείο, για την προετοιμασία της επίσκεψης της τρόικας στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα.

Στη σύσκεψη αναμένεται να συμμετάσχουν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο αναπληρωτής υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάνης, ο γενικός γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Πάνος Τσακλόγλου.

Η επίσκεψη της τρόικας θα κρίνει κατά πόσον θα εκταμιευθούν οι δύο δόσεις δανείου που εκκρεμούν, 2,8 δισ ευρώ (για το Μάρτιο) και 6 δισ ευρώ.

Προαπαιτούμενο για τα 2,8 δισ ευρώ είναι να συμφωνηθεί το σχέδιο για την κινητικότητα στο δημόσιο που αποτελεί και το μεγαλύτερο αγκάθι στις διαπραγματεύσεις.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις, την Πέμπτη, η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα για να συνεχίσει τις συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Απριλίου, επαναλαμβάνοντας ότι κατά τις συνομιλίες μέσα στο Μάρτιο έχει καταγραφεί πρόοδος.

Για περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα διαβάστε στο news247.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.