Επ.Αμυνας: Τις επιπτώσεις ιδιωτικοποιήσεων ημικρατικών στην ΕΦ

 


Διαβάστε επίσης όλο το ρεπορτάζ για το άνοιγμα των τραπεζών

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Η συζήτηση διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών. Μετά τη συνεδρία ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γιώργος Βαρνάβα, αφού διευκρίνισε ότι δεν λήφθηκε απόφαση για ιδιωτικοποίηση των τριών οργανισμών είπε ότι η Επιτροπή Αμυνας καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι τρεις οργανισμοί παρέχουν υπηρεσίες που έχουν άμεση σχέση με τις δραστηριότητες της Εθνικής Φρουράς.

Ο κ. Βαρνάβα πρόσθεσε ότι από τις θέσεις του Υπουργείου Αμυνας και της Εθνικής Φρουράς, όπως αυτές κατατέθηκαν στην Επιτροπή, προκύπτει πως εάν και εφόσον προχωρήσουμε στις ιδιωτικοποιήσεις θα απαιτηθεί από πλευράς Υπουργείου Αμυνας σε συνεννόηση με το ΓΕΕΦ να εξασφαλιστούν οι απαιτούμενες δεσμεύσεις από τους αγοραστές των οργανισμών αυτών.

Διευκρίνισε πως η θέση αυτή δεν αποτελεί τοποθέτηση είτε της Επιτροπής Αμυνας, είτε του Υπουργείου Αμυνας και του ΓΕΕΦ υπέρ των ιδιωτικοποίησεων των ημικρατικών οργανισμών.

Εάν προχωρήσουμε σε ιδιωτικοποιήσεις η Εθνική Φρουρά θα έχει επιπτώσεις σε σχέση με τις δραστηριότητες της, ανέφερε και απέφυγε  να συζητήσει οτιδήποτε επί αυτού.

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Ανδρέας Μιχαηλίδης ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει πολιτική απόφαση για ιδιωτικοποιήσεις των κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών, είπε πως τόσο ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Αμυνας όσο και ο Αρχηγός του ΓΕΕΦ  κατέστησαν σαφές και ξεκάθαρο ότι δεν πήραν εντολή από την Κυβέρνηση για να ετοιμάσουν μελέτη που να αφορά την πιθανότητα ιδιωτικοποιήσεων.

Το μόνο θέμα που υπάρχει στο τραπέζι αναφορικά με ιδιωτικοποιήσεις είναι το άρθρο 3.6 του μνημονίου από το οποίο η Κυβέρνηση προσπαθεί να απεγκλωβιστεί, είπε καταλήγοντας ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ. 

 

Πηγή : ΚΥΠΕ