Επιστολή προς το 24Η: ”Για την Κύπρο και την σωτηρία της”


Διαβάστε επίσης: Ολες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό. 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter. 


Είμαι πτυχιούχος οικονομολόγος με μεταπτυχιακό στην Διοίκηση Επιχειρήσεων με ειδίκευση στα χρηματοοικονομικά και απασχολούμαι σε πολυεθνική εταιρία τα τελευταία 6 χρόνια. Η ζωή για εμάς τους ιδιωτικούς υπαλλήλους, που “τυχαία”  είμαστε και πρόσφυγες, “τυχαία” προερχόμαστε από φτωχές οικογένειες, είναι ένας καθημερινός αγώνας επιβίωσης.

Βρήκαμε μια δουλειά μετά από αλλεπάλληλες προσπάθειες και συνεντεύξεις και είναι καθημερινά στο χερι μας και στην θέλησή μας να την κρατήσουμε.

Για εμάς ένα λάθος μπορεί να είναι μοιραίο, μια καθυστέρηση, μια λάθος λέξη, ένας λάθος υπολογισμός μπορεί να μας κοστίσει τη δουλεια μας απτή μια μέρα στην αλλη.

Οι 11-12 ώρες δουλειάς είναι πλέον σύνηθες για εμάς.

Οι σταθεροί μισθοί, οι απλήρωτες και “εθελοντικές”  υπερωρίες και τα υποχρεωτικά επαγγελματία ταξίδια στο εξωτερικο είναι μεσα στα καθήκοντα μας.

Και έρχομαι τωρα να σας ρωτήσω: Γιατί να πληρώσω εγώ και η γυναίκα μου, η μητέρα μου και ο άνεργος για 2 χρόνια πατέρας μου, ο άνεργος για 1 χρόνο πτυχιούχος αδερφός μου και η συνταξιούχος γιαγιά μου τα λάθη της Λαϊκής και κάθε Λαϊκής;

Γιατί να πληρώσω για να σώσω υπαλλήλους που βρήκαν δουλεια γιατί είχαν καταθέσεις ή συγγενείς ή γνωστούς;

Για υπαλλήλους που απολάμβαναν επιδόματα, bonus, υψηλούς μισθούς πρόσληψης, υψηλούς μηνιαίους μισθούς, “ανθρώπινο” ωράριο, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και παντοτινή μονιμότητα;

Για υπαλλήλους που δεν χρειάζεται να παλέψουν για την δουλεια τους γιατί απλά είναι και θα είναι πάντα εκεί;

Η ουσία είναι μια: Μια ιδιωτική εταιρεία που για χρόνια είχε κέρδη και τα μοίραζε σε μετόχους, υπαλλήλους, διευθυντές και διοικούντες, ήρθε η στιγμή που απέτυχε και χρεοκόπησε.

Ήρθε η στιγμή που πρέπει να κλείσει όπως χιλιάδες άλλες ιδιωτικές εταιρείες στον κόσμο. Ξεχνάμε ακομα το ότι αυτή η εταιρεία στηρίχθηκε στις πλάτες του Κυπριακού λαού και κράτους και δανείστηκε 9,5 δισεκατομμυρια για να συνεχίσει τον δρόμο προς την αναπόφευκτη καταστροφή.

Ήρθε η στιγμή να κλείσει και καλείται ένας ολόκληρος λαός να μοιραστεί το κόστος της αποτυχίας της.

Όχι κύριοι, δεν θα πληρώσουμε. Να πάτε σπιτια σας και να μας αφήσετε να συνεχίσουμε την προσπάθεια να σώσουμε αυτό τον τόπο χωρίς εσάς.

Χωρίς εσάς να μας βαρυνετε τις πλάτες και να μας λέτε ότι είστε κατατρεγμενοι και για λύπηση.

Ειμαστε περήφανος λαός. Τα καταφέραμε και στα πιο δύσκολα. Δεν θα σταματήσουμε τωρα. Δε θα κοτέψουμε γιατί μας λέτε ότι θα καταστραφούμε χωρίς εσάς και ότι είμαστε οι επόμενοι.

Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε ασταμάτητα για εμάς και τις οικογένειές μας.

Για την Κύπρο και την σωτηρία της.

Θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε τους φόρους και τις εισφορές μας χωρίς να επιβαρύνουμε κανένα άλλο συμπολίτη μας ή το κράτος.

Και όλοι εμείς οι υπάλληλοι δεύτερης διαλογής ή κατηγορίας που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα και δεν αξίζουν να διασωθούν από κανένα την ίδια άποψη μοιραζόμαστε.

Αγωνιστικούς χαιρετισμούς λοιπόν κύριοι τραπεζίτες.

Σας παρακαλώ να δημοσιευτεί. αν κρίνετε ότι πρέπει να σουλουπωθει σας επιτρέπω να το κάνετε χωρίς να αλλοιώσετε το νόημα και το μηνύματος του κειμένου.

Σας ευχαριστω εκ των προτέρων. 

Ανώνυμος Αναγνώστης