Επιβεβαίωση 24Η: Συμβιβασμός για το ξέπλυμα!

 


Διαβάστε επίσης, “Σε εξέλιξη το Eurogroup – Δηλώσεις Σαρρή για όλα” και “Μνημόνιο: Δεύτερο 6μηνο του 2013 σε ρυθμό ιδιωτικοποιήσεων”.


 

Την ίδια ώρα στόχος να κλείσει η διαπραγμάτευση για το Μνημόνιο το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου. Η Τρόικα θα είναι στην Κύπρο ώστε να κλειδώσει η συμφωνία.

Ο πρόεδρος του Eurogroup, χαιρέτησε τη βούληση Αναστασιάδη για την επιθυμία του να έχει στενή συνεργασία με τους εταίρους της Κύπρουμ για τους όρους του δανείου.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Ολι Ρεν, μίλησε για επιτάχυνση των διαδικασίων για ένα πρόγραμμα που θα έχει στόχο τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, τη βιωσιμότητα του χρέους και τη μείωση των χρηματοδοτικών αναγκών.

Νωρίτερα ο κ. Σαρρής, σε δηλώσεις του στους FT  απέρριψε την επιβολή ζημιάς σε ανασφάλιστους καταθέτες. Διαφάνηκε επίσης, πρόσθεσε η εφημερίδα, ότι ο υπουργός Οικονομικών αντιστέκεται σε λεπτομερείς όρους άλλων πιθανών προϋποθέσεων διάσωσης, όπως της εκτέλεσης του «σαρωτικού» προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων και του εξωτερικού ελέγχου για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.