ΕΤΥΚ: Καλεί τον κόσμο σε νηφαλιότητα με το άνοιγμα των τραπεζών


 

Διαβάστε επίσης τις δηλώσεις Ντάϊσελμπλουμ περί κυπριακού προτύπου 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter 


Σε ανακοίνωσή της η ΕΤΥΚ αναφέρει ότι η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου ανακοίνωσε την επαναλειτουργία των τραπεζών από Πέμπτη και η ίδια σε συνέχεια ανακοίνωσή της ημερομηνίας 25 Μαρτίου 2013, «επαναλαμβάνουμε ότι οι τραπεζοϋπάλληλοι είναι έτοιμοι και από αύριο το πρωί θα προσέρθουν στην εργασία τους για να εξυπηρετήσουν το κοινό».

Στην ανακοίνωση της η ΕΤΥΚ αναφέρει επίσης, ότι «έχουμε πλήρη συναίσθηση των κρίσιμων ωρών που περνά ο τόπος και αντιλαμβανόμαστε και την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει πολλοί συνάνθρωποί μας».

Προσθέτει ότι «πρέπει, όμως όλοι να έχουμε κατά νου, ότι ως τραπεζικοί υπάλληλοι, δεν φέρουμε καμιά ευθύνη αλλά αντίθετα οι συνάδελφοι είναι και οι ίδιοι θύματα των εγκληματικών πράξεων ή / και παραλείψεων που οδήγησαν στην καταστροφή και αρκετοί βρίσκονται σε πολύ τραγική κατάσταση».

Ως εκ τούτου, αναφέρει η ΕΤΥΚ, «θα ήταν τουλάχιστον άδικο, να μεταφερθεί η οργή και η αγανάκτηση του οποιουδήποτε στους συναδέλφους για αυτό επιθυμούμε, για ακόμα μια φορά, να επαναλάβουμε την έκκλησή μας προς όλους να επιδειχθεί η αναγκαία υπό τις περιστάσεις υπομονή, ψυχραιμία και κατανόηση».

Επίσης, η ΕΤΥΚ καλεί «όπως τις πρώτες μέρες της επαναλειτουργίας των τραπεζών, το κοινό περιοριστεί στις απολύτως απαραίτητες συναλλαγές για να περιοριστεί, όσο το δυνατόν, η ταλαιπωρία, τόσο του κοινού, όσο και των συναδέλφων».

«Εμείς, ως τραπεζικοί υπάλληλοι θα πράξουμε στο ακέραιο το καθήκον μας και θα εργαστούμε σκληρά και αύριο και κάθε μέρα, όπως εξ άλλου πράτταμε πάντα, για την ανόρθωση της οικονομίας και τη σωτηρία του τόπου μας», καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΤΥΚ. 

 

Πηγή: ΚΥΠΕ