“Για το ποιος φταίει κοιταχτείτε στον καθρέπτη”


Διαβάστε επίσης: Oλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Κατ´ αρχήν φταίει η νοοτροπία μας σαν λαός. Η ελληνική φυλή που λένε οι πολλοί δεν υπάρχει. Εδώ δεν υπάρχει στην Ελλάδα, θα υπάρχει στην Κύπρο;

Θα δανειστώ ένα κείμενο του Δημήτρη Δανίκα από το χτεσινό Πρώτο Θέμα:

Διαβάζοντας την ιστορία της ελληνικής επανάστασης του Γιώργου (George) Finley θα δούμε ότι ο Υδραίος ο Κουντουριώτης (ο πρώτος πρόεδρος) της Ελλάδας δεν μιλούσε γρι Ελληνικά.

Όπως και όλη η Ύδρα και η μισή ελληνική επικράτεια. Ήταν αρβανίτης, δηλαδή Αλβανός. Αρκετοί εκ των αρματωλών και κλεφτών είχανε συμφωνίες με τους ξένους κατακτητές. Τα λεγόμενα καπάκια. Την μια στιγμή υπέρ της πατρίδας και την άλλη υπερ της Σουλτανίας. Ένας εξ αυτών ο Οδυσσέας Ανδρούτσος. Έτερος αλλά στην συνέχεια μεταμελημένος ο Γεώργιος Καραισκάκης. Δυσδιάκριτα τα όρια μεταξύ πατριωτισμού και προδοσίας. Όπως τώρα δηλαδή. Δεν υπήρξε ποτέ Αγία Λαύρα, ούτε Λάβαρα μα ούτε και Παλαιών Πατρών Γερμανός.

Στην Τρίπολη αλλά και σε άλλες πόλεις που κουρσεύανε οι Έλληνες Αντάρτες επακολουθούσε ανελέητη γενοκτονία. Με απλά λόγια κατέσφαζαν παιδιά, μωρά, γυναίκες και γέρους. Οτιδήποτε μουσουλμανικό. Αν δεν πήγαιναν στην Ελλάδα οι στόλοι της Αγγλίας, Ρωσσίας και Γαλλίας δεν θα υπήρχε ποτέ Ελλάδα. Έτσι άρχισε η προστασία. Έτσι βάλαμε στα κεφάλια μας τους ξένους προστάτες. Έτσι και τα πολιτικά κόμματα χωρίστηκαν σε ρωσόφιλα, αγγλόφιλα και γαλλόφιλα. Το δια ταύτα γνωστό: Αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα“.

Πως να διατηρήσεις την ελληνική σου ταυτότητα μετά από τόσα χρόνια κατοχής; Όταν λοιπόν στην Ελλάδα δεν υπάρχουν Έλληνες τότε τι να πούμε για την Κύπρο.

Μετά από τόσους κατακτητές έχουμε γίνει μια μπασταρδεμένη φυλή που για να επιβιώσει ανάπτυξε σε μεγάλο βαθμό την πονηράδα και την προσαρμοστικότητα της. Κάτι σαν τον Οδυσσέα του Ομήρου. Και επειδή ποτέ όμως δεν κόπηκε ο ομφάλιος λώρος με την Ελλάδα πήραμε όλα τα κακά χαρακτηριστικά τους.

Τεμπέληδες, Πονηροί, Ψεύτες, Παραμυθάδες, Βολεψάκηδες, Καλοπερασάκηδες, Ανοργάνωτοι, Απατεωνίσκοι, γενικά ειδικοί στην επιβίωση με το ψέμα. Αυτά για τους μισούς κύπριους. Αυτούς που λέμε ότι είμαστε Έλληνες. Υπάρχουν και οι άλλοι μισοί που είναι επηρεασμένοι από την πάλαι ποτέ κομουνιστική Σοβιετική Ένωση.

Δυστυχώς και εκείνοι πήρανε μόνο τα αρνητικά τους χαρακτηριστικά και δημιουργήθηκε η ξεχωριστή φυλή των καπιταλιστών κομμουνιστών. Σαν μικρό κράτος περνούσανε τα χρόνια και με την πολιτική μας να είμαστε το everybody’s darling καταφέραμε να φτιάξουμε ένα κράτος με τα ψέματα.

Αφού το κυρίαρχο γονίδιο μας ήτανε το ελληνικό του ωχαδελφισμού και σώπα σήμερα να περάσουμε καταφέραμε να πλουτίσουμε χωρίς να δουλεύουμε. Μας τα φέρναν οι ξένοι και δεν κουραζόμασταν καν. Έτσι μάθαμε και τα long weekends για διακοπές, τα ακριβά κινητά, αυτοκίνητα, τις οικιακές – σκλάβες βοηθούς και γενικά να ζούμε στην ευμάρεια.

Αφου δεν μάθαμε από το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου (ακόμη και εδώ ακολουθούσαμε κατά γράμμα την μητέρα πατρίδα, που ανάλογα με το τι την συμφέρει μια είμαστε κοντά και μια μακριά) μας ήρθε τώρα το τελικό κτύπημα. Αφού ο πρωθυπουργός της πολιτικής άνοιξης, ο καιροσκόπος Σαμαράς που έριξε μια κυβέρνηση κάποτε για να ικανοποιήσει το εγώ του, μας απαρνήθηκε 3 φορές ήρθε και ο άλλος μεγάλος ξανθός αδελφός, ο κομάντο Πούτιν να μας πουλήσει και αυτός. Λογικό.

Μια κουτσουλιά στο κοστούμι τους είμαστε. Έτσι μας πούλησαν και οι δεξιοί και οι αριστεροί. Προσωπικά και βρίστε με αν θέλετε αλλά σκεφτείτε το, η μοναδική θετική δήλωση που είδα ήτανε του Τούρκου Μπαγίς που είπε όταν έχει πρόβλημα ο γείτονας σου τον βοηθάς γιατί αύριο μπορεί να μπει στο δικό σου σπίτι και ότι δεν κτυπάνε κάποιον που είναι έτοιμος να πέσει. Έστω και αν έχει άλλα σχέδια.

Δεν υπάρχει επιστροφή. Ότι απόφαση και να παρθεί είμαστε οι μεγάλοι χαμένοι. Το θετικό είναι ότι πιάσαμε πάτο. Έτσι υπό προϋποθέσεις μόνο προς τα πάνω μπορούμε να πάμε. Όχι με τα ψέματα αυτή την φορά. Αλλά με πρόγραμμα,με σκληρή δουλειά και θυσίες. Θα πονέσουμε, θα ματώσουμε, θα κλάψουμε αλλά μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Και είμαστε και πιο πλούσιοι σε εμπειρίες. Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα. Αν είσαι εθνικόφρων πάρε τα θετικά χαρακτηριστικά τους και αν είσαι αριστερός το ίδιο. Θύματα και απώλειες έχουμε και θα γίνουν ακόμη μεγαλύτερες. Χρόνο να κλάψουμε δεν έχουμε. Μας έχει τελειώσει εδώ και μήνες.

Δουλειά, θυσίες και αγώνας. Γιατί μπορούμε! Γιατί έχουμε δυνατότητες.