Λονδίνο: Γυναίκα της χρονιάς η Ελληνίδα επιστήμονας Ε. Αντωνιάδου


Διαβάστε επίσης: Ο Αναστασιάδης ‘τελειώνει’ τον Δημητριάδη.

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Ανάμεσα σε άλλες γυναίκες, ταλαντούχες επιστήμονες, διακρίθηκε για τις καινοτόμες ιδέες και την έρευνά της. Ασχολείται με τις επιστήμες της ζωής, τις νανοεπιστήμες και την αναγεννητική ιατρική.

Είναι από τους επιστήμονες που πιστεύουν ότι στο κοντινό μέλλον θα μπορούν να αναπτύσσονται ζωτικά όργανα από τα κύτταρα των ίδιων των ασθενών που χρειάζονται μοσχεύματα και τα οποία ο οργανισμός θα έχει λιγότερες πιθανότητες να απορρίψει.

Πρωτοπορεί στην τεχνολογία της αναγεννητικής ιατρικής, που έχει φτάσει πλέον σε σημείο να επιτρέπει τη μελέτη της μεταμόσχευσης οργάνων χωρίς να υπάρχουν δωρητές.

Η Ελένη Αντωνιάδου έχει και άλλα ενδιαφέροντα, αφού ασχολείται και με την εξερεύνηση του διαστήματος και την εμβιομηχανική.

Μετά την παραλαβή του βραβείου στη διοργάνωση “2013 FDM Everywoman In Technology Awards”, είναι και επίσημα μια από τις πιο φιλόδοξες και επιτυχημένες γυναίκες στην Μεγάλη Βρετανία.

Έχει πάρει επτά υποτροφίες και στη συνέχεια ακολούθησε η ένταξή της στη NASA όπου μελετά την επίδραση της ακτινοβολίας στο νευρικό σύστημα του ανθρώπου με σκοπό την προστασία των αστροναυτών κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους στο Διάστημα.

”Η ένταξή μου στη NASA δεν είναι απλώς μία μεγάλη επιστημονική ευκαιρία, αλλά η εκπλήρωση ενός παιδικού ονείρου” αναφέρει η ίδια στην ιστοσελίδα της.

Για περισσότερες ειδήσεις στο news247.gr, επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.