ΕΛΚ: ”Η συμφωνία είναι καλύτερη από την προηγούμενη”


Διαβάστε επίσης: Γράμμα από την Ελλάδα 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter 


«Χαιρετίζουμε τη συμφωνία που προσφέρει στην Κύπρο μια Ευρωπαική λύση, έχουμε επίγνωση ότι η απόφαση είναι δύσκολη και θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στον κυπριακό λαό», δήλωσε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τους ΕΛΚ Ζοζέφ Ντολ, ο οποίος αναφέρει ότι η συμφωνία θα βοηθήσει την Κύπρο να επιλύσει συσσωρευμένα προβλήματα των τελευταίων ετών.

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πριν από δύο χρόνια, η προηγούμενη κυπριακή κυβέρνηση αρνήθηκε τη βοήθεια που πρότεινε η Κομισιόν, προτιμώντας το ρωσικό δάνειο», τόνισε.

«Είμαι βέβαιος ότι η νέα κυβέρνηση υπό την καθοδήγηση του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, θα κάνει τα πάντα για την αναδιάρθρωση του μοντέλου της κυπριακής οικονομίας ώστε η χώρα να μπει σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης με υγιή δημοσιονομικά και χρηματοπιστωτική σταθερότητα», επισήμανε ο κ. Ντολ.

Από την πλευρά της, η Αντιπρόεδρος της Πολιτικής Ομάδας του ΕΛΚ, υπεύθυνη της ομάδας για θέματα οικονομίας, Corien Wortmann-Kool δήλωσε ότι για να γίνει η κατάσταση διαχειρίσιμη θα πρέπει η χώρα να αναδιαρθρώσει τον διογκωμένο τραπεζικό τομέα. Πρόσθεσε ακόμη ότι χρειάζονται διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για την οικοδόμησης σε στέρεες βάσεις της οικονομίας, καθώς και επίσης και μια βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη μακροπρόθεσμα.

Η Πολιτική Ομάδα του ΕΛΚ καλεί την Κομισιόν να αναζητήσει όλα τα διαθέσιμα μέσα, όπως τα διαρθρωτικά ταμεία και τα υφιστάμενα προγράμματα, για να βοηθήσει την κυπριακή οικονομία να επιστρέψει στην ανάπτυξη. Οταν η Ευρωπαική τραπεζική ενοποίηση γίνει εφικτή, θα μπορούμε να διαχειριζόμαστε καλύτερα αυτού του τύπου τις καταστάσεις, οι οποίες δεν πρόκειται να  επαναληφθούν στο μέλλον, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ