Η απάντηση του 24Η


Ακολουθείστε μας στοfacebookκαι στο twitter.


Την σιωπή ορισμένοι την αντιλαμβάνονται ως αδυναμία. Να γνωρίζουν ότι σφάλλουν.

Ας ξετυλίξουμε χρονικά το κουβάρι των εξελίξεων.

Την Τετάρτη το απόγευμα το 24Η και το πρώτο διαδικτυακό Δελτίο Ειδήσεων της Κύπρου με τον Σωτήρη Παπαδόπουλο έφεραν στη δημοσιότητα τη λίστα με σημαίνοντα πρόσωπα του τόπου, στα οποία έχει διαγραφεί μέρος ή ολόκληρο το δάνειο από τις τράπεζες Λαϊκή και Κύπρου.

Αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα των στιγμών και διότι ο στόχος δεν ήταν να κερδηθούν οι εντυπώσεις, αλλά η διαφάνεια δημοσιοποιήσαμε την λίστα με αρχικά ονομάτων, ημερομηνία διαγραφής και ποσό.

Μάλιστα την Πέμπτη το μεσημέρι, η λίστα παραδόθηκε στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, κ. Πέτρο Κληρίδη. Κάπου εκεί, όπως τονίσαμε και στον Γενικό Εισαγγελέα, τελείωνε το έργο μας και ξεκίναγε των Aρχών για να ερευνήσει υπό ποιες συνθήκες πάρθηκαν από τις Τράπεζες αυτές οι αποφάσεις.

Ο ρόλος μας είναι ξεκάθαρος και απόλυτος και σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούμε την οποιαδήποτε Αρχή.

Από το πρωί της Παρασκευής εμφανίστηκαν σε ελλαδικά ΜΜΕ αντίστοιχες λίστες με πλήρη ονόματα, εξέλιξη που δε μας αφορά, αφού σε καμία περίπτωση δεν επιδιώξαμε να μπούμε σε τέτοια διαδικασία. Εξάλλου εάν θέλαμε θα το είχαμε κάνει πρώτοι εξασφαλίζοντας και την αντίστοιχη δόξα…

Από το μεσημέρι της ίδιας ημέρας άρχισαν ανακοινώσεις και τοποθετήσεις από άτομα που βρέθηκαν στις λίστες των ελλαδικών Μέσων. Δεν τις δημοσιεύσαμε, αφού εμείς δεν προχωρήσαμε σε καμία αναφορά των ονομάτων τους. Αρα θα ήταν τουλάχιστον γελοίο να το πράξουμε, συμμετέχοντας έστω και έμμεσα στην ονοματολογία που από την πρώτη στιγμή από ΑΠΟΨΗ δεν θέλαμε να εμπλακούμε.

Επίσης ακούσαμε – γιατί επίσημα δεν έχουμε παραλάβει κάποιο έγγραφο – ότι απειλούμαστε με διώξεις. Η ουσία παραμένει η ίδια και το αναγνωστικό κοινό κρίνει.

Η απάντηση όταν – και εκεί – που πρέπει. Να γνωρίζουν όμως ότι δε μας ενδιαφέρουν οι κόντρες εντυπώσεων και οι εκφοβισμοί. Ολοι μας έχουμε παρελθόν, παρόν και μέλλον και ο τόπος μας είναι μικρός για να ξεχνάμε…