Οι ΗΠΑ στέλνουν Στελθ στη Νότια Κορέα


Διαβάστε επίσης όλο το ρεπορτάζ για το άνοιγμα των τραπεζών

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Εκπαιδευτική αποστολή στον εναέριο χώρο της Νότιας Κορέας πραγματοποίησαν αμερικανικά βομβαρδιστικά Β-2, εν μέσω ρητορικής επίθεσης που έχει εξαπολύσει το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ μετά τη νέα δέσμη κυρώσεων που επέβαλε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ απαντώντας στην νέα πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας της 12ης Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της διοίκησης των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στη Νότια Κορέα, τα δύο στρατηγικά βομβαρδιστικά B-2 Spirit απογειώθηκαν από την αεροπορική βάση Whiteman στο Μισούρι και έπληξαν με εικονικά πυρά στόχους στο έδαφος της Νότιας Κορέας.

Οι πτήσεις τους εντάχθηκαν στις μεγάλες κοινές στρατιωτικές ασκήσεις που διεξάγουν οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα και συμβολίζουν την ικανότητα των ΗΠΑ να πλήξουν με ακρίβεια και εγκαίρως στόχους σε μεγάλες αποστάσεις, σύμφωνα με την ανακοίνωση της διοίκησης.

Το “αόρατο” βομβαρδιστικό B-2 χρησιμοποιήθηκε για πρώτη στη Σερβία το 1999 και στη συνέχεια στο Αφγανιστάν και τη Λιβύη, το 2011.

Η σημερινή ανακοίνωση για τη συμμετοχή του στις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις αναμένεται να προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Βόρειας Κορέας, η οποία απάντησε πριν από λίγες ημέρες στις εκπαιδευτικές πτήσεις των βομβαρδιστικών B-52 εκτοξεύοντας απειλές για επιθέσεις κατά του ηπειρωτικού εδάφους των ΗΠΑ και των νήσων Γκουάμ και Χαβάης και για την πρόκληση “θερμο-πυρηνικού πολέμου” στην κορεατική χερσόνησο.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τσακ Χέιγκελ διατύπωσε και πάλι χθες τη δέσμευση των ΗΠΑ στην άμυνα της Νότιας Κορέας κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής του επικοινωνίας με τον νοτιοκορεάτη ομόλογό του, δέσμευση που ενισχύθηκε την περασμένη εβδομάδα από την υπογραφή συμφωνίας η οποία προβλέπει κοινή στρατιωτική απάντηση των δύο συμμαχικών χωρών σε περίπτωση ακόμη και περιορισμένης πρόκλησης από το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ.

Αναλυτές θεωρούν ότι η Πιονγκγιάγκ έχει σχεδόν εξαντλήσει , χωρίς επιτυχία, τα όρια του πολέμου των απειλών που έχει εξαπολύσει με στόχο την επιστροφή της διεθνούς κοινότητας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους δικούς της όρους.

Οι Βορειοκορεάτες “ανεβάζουν όλο και περισσότερο τον πήχη της ρητορικής, αλλά η διεθνής κοινότητα δεν αντιδρά όπως ήλπιζαν”, παρατηρεί ο Τσο Χαν-Μπουμ, αναλυτής του Κορεατικού Ινστιτούτου Εθνικής Ενοποίησης.

 

Για περισσότερες ειδήσεις διαβάστε στο news247.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.