Κίνα: Παγιδευμένοι από κατολίσθηση παραμένουν 83 μεταλλωρύχοι

 


 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Μειώνονται οι ελπίδες για την εξεύρεση επιζώντων μετά την μεγάλη κατολίσθηση που σημειώθηκε την Παρασκευή το πρωί σε μια περιοχή με ορυχεία στο Θιβέτ, παγιδεύοντας κάτω από τόνους χώματος 83 μεταλλωρύχους, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν οι περίπου 3.500 μετέχοντες στις επιχειρήσεις διάσωσης, αναφέρουν τα επίσημα κινεζικά μέσα ενημέρωσης.

Τα μέλη των σωστικών συνεργείων, ορισμένα από τα οποία σκάβουν ακόμη και με τα χέρια, αντιμετωπίζουν πολύ δύσκολες συνθήκες στην έρευνά τους, λόγω του χιονιού και του ανώμαλου εδάφους στην ορεινή αυτή περιοχή που σημειώθηκε η κατολίσθηση, στην κομητεία Μαϊζοκουνγκάρ, ανατολικά της πρωτεύουσας του Θιβέτ, Λάσα.

Η σορός ενός μεταλλωρύχου ανασύρθηκε χθες, αλλά οι υπόλοιποι 82 εξακολουθούν να βρίσκονται παγιδευμένοι κάτω από τόνους λάσπης μετά την κατάρρευση ενός τμήματος εδάφους μήκους τριών χιλιομέτρων σε μια πλαγιά στην ζώνη αυτή που έχει ορυχεία.

“Τα μέλη των σωστικών συνεργείων συνεχίζουν την έρευνά τους εκατοστό το εκατοστό, αλλά δεν έχουν μπορέσει ακόμη να εντοπίσουν τους μεταλλωρύχους που αγνοούνται», δήλωσε ο τοπικός αξιωματούχος Βου Γιντζιέ.

Δεδομένου του μεγέθους της καταστροφής, οι πιθανότητες που υπάρχουν να έχουν επιζήσει οι αγνοούμενοι είναι λίγες, πρόσθεσε, σύμφωνα με τις δηλώσεις του τις οποίες μετέδωσε το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Σύμφωνα με τους δημοσιογράφους του πρακτορείου, τα μέλη των σωστικών συνεργείων σκάβουν «με τα χέρια» καθώς από την κατολίσθηση αποκλείστηκαν οι δρόμοι που οδηγούν στο ορυχείο και είναι αδύνατη η πρόσβαση μηχανημάτων.

Τα σωστικά συνεργεία προσέχουν επίσης να αποφύγουν τον κίνδυνο που εγκυμονεί για τα ίδια μια δεύτερη κατολίσθηση. Μια ρωγμή πλάτους ενός μέτρου και μήκους 15 μέτρων παρουσιάστηκε πάνω στο βουνό, διευκρίνισε ο Βου.

“Οι δύο προτεραιότητες που υπάρχουν αυτήν την στιγμή είναι η έρευνα για τον εντοπισμό των εγκλωβισμένων και να εμποδιστεί μια νέα καταστροφή», κατέληξε ο Βου.

Για περισσότερες ειδήσεις από τον κόσμο, διαβάστε στο news247.gr, επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.