Κουγιάλης: “Ο λαός να κρατήσει υψηλό το φρόνημα”


Διαβάστε επίσης: Oλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Σε ομιλία του, στη δοξολογία για τις εθνικές επετείους της 25ης Μαρτίου και της 1ης Απριλίου, στον ιερό ναό Αγίου Βασιλείου, στον Στρόβολο, ο κ. Κουγιάλης είπε ότι πρέπει «να στείλουμε παντού το μήνυμα ότι ο κυπριακός Ελληνισμός δεν εφησυχάζει, δεν θα γονατίσει και θα επιμείνει, ωσότου επιτευχθεί η κατοχύρωση των δικαίων ολόκληρου του κυπριακού λαού, η αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων, η διασφάλιση της εύρυθμης και αποτελεσματικής λειτουργίας της πολιτείας και η ευημερία και η πρόοδος ολόκληρου του λαού της Κύπρου».

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο Υπουργός είπε ότι χρειάζεται να έχουμε αποφασιστικότητα και επιμονή στις θέσεις μας. «Δεν χρειαζόμαστε σπαθιά και ντουφέκια για να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία. Σήμερα έχουμε τις Βρυξέλλες και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, τα ψηφίσματα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για να βρούμε μια λύση στο κυπριακό πρόβλημα που να εξασφαλίζει ένα ασφαλές και ευοίωνο μέλλον για τα παιδιά και τα εγγόνια μας» είπε.

Συμπλήρωσε ότι τις δύσκολες ώρες που διανύει ο λαός της Κύπρου, οφείλουμε όλοι μαζί, συλλογικά και με πνεύμα σύνεσης και ομοψυχίας να πάρουμε τις σοφότερες αποφάσεις, με γνώμονα το καλώς νοούμενο συμφέρον των πολιτών και της πατρίδας.

«Με βάση τα δεδομένα όπως διαμορφώθηκαν πρέπει να παλέψουμε με απόλυτη ενότητα για να αποκτήσει ξανά το κράτος μας την αυτάρκεια και το κύρος του» είπε ο Υπουργός.

Συνέχισε λέγοντας ότι η Κυβέρνηση, ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας μπορούν μέσα από το πείσμα, την εργατικότητα και την αποφασιστικότητα που διακρίνει τον κυπριακό Ελληνισμό να δημιουργήσουν ξανά και να επαναφέρουν τη χαμένη προοπτική στις νέες γενιές αυτού του τόπου.

Έχουμε και τη δύναμη και τη γνώση και τη θέληση να ξεπεράσουμε τη δυσκολία και την αβεβαιότητα του σήμερα, κατέληξε ο Υπουργός.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ