Κυπρής: “Μου ζήτησε ο Διοικητής της Κ.Τ να παραιτηθώ”


 

Διαβάστε επίσης τις δηλώσεις Ντάϊσελμπλουμ περί κυπριακού προτύπου 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter 


Το πρωί o Διοικητής της Κ.Τ , κάλεσε τον κ.Κυπρή στο γραφείο του, όπου και του ζήτησε να υποβάλει την παραίτηση του από την θέση του Διευθύνοντας Συμβούλου της Τράπεζας Κύπρου, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

Παράλληλα ενημερώθηκε για την απόφαση απομάκρυνση των μελών του Δ.Σ της τράπεζας.

«Η αιτιολογία που μου δόθηκε είναι πως με βάση το διάταγμα περί εξυγίανσης, που πρόσφατα ψήφισε η Βουλή και έπειτα από απαίτηση της Τρόικα, στην Τράπεζα Κύπρου διορίστηκε διαχειριστής. Ο διαχειριστής αναλαμβάνει τη διεκπεραίωση των εργασιών κατά τη μεταβατική περίοδο απορρόφησης της  «καλής» Λαϊκής από την Τράπεζα Κύπρου».

Τόνισε ωστόσο, ότι μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει λάβει επίσημη επιστολή του Διοικητή της Κεντρικής για το πιο πάνω θέμα

Αυτές οι ώρες είναι πολύ δύσκολες για όλους, δήλωσε ο κ.Κυπρής. «Η Τράπεζα Κύπρου ήταν και πρέπει να παραμείνει το βασικό στήριγμα της οικονομίας και της κοινωνίας μας στην προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η κρίση που βιώνει ο τόπος. Ελπίζω πως οι χειρισμοί που θα γίνουν στη μεταβατική αυτή περίοδο, θα σεβαστούν τους εργαζομένους, τους μετόχους και τους πελάτες της Τράπεζας Κύπρου »