Λουκ Φρίντεν: “Η λύση απέχει πολύ από το τέλειο”

 


 

Διαβάστε επίσης: Αποχαιρέτα την Κύπρο που χάνεις και Ντεισελμπλουμ: Η συμφωνία για την Κύπρο έθεσε τέλος στην αβεβαιότητα


“Η λύση απέχει κατά πολύ από το τέλειο”, δήλωσε, αναφερόμενος στη συμφωνία του Eurogroup για την Κύπρο, ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου Λουκ Φρίντεν, ενώ ερωτώμενος αν η λύση αποτελεί επιτυχία της τελευταίας στιγμής, απάντησε χαρακτηριστικά “καθόλου!” και προειδοποίησε για τον κίνδυνο από την αντίδραση των καταθετών, όταν θα ανοίξουν οι τράπεζες.

Σε συνέντευξή του στο πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του δεύτερου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF, ο κ. Φρίντεν σημείωσε ότι η Κύπρος έχει για την ώρα διασωθεί.

Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι οι καταστάσεις δείχνουν αδυναμία της Ευρωπαϊκής Ενωσης να δώσει λύσεις σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Δήλωσε δε, ενοχλημένος από το γεγονός ότι για κάθε χώρα αναζητείται διαφορετική λύση και ανέφερε ότι οι διαφορετικές απόψεις κάθε χώρας για την κρίση της Κύπρου δεν απλοποίησε την κατάσταση, ενώ επέκρινε τη συζήτηση για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και για τις καταθέσεις ρώσων επενδυτών στο νησί.

“Η κρίση δεν έχει τελειώσει”, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου και υπογράμμισε την ανάγκη η Ευρώπη να διδαχθεί από την περίπτωση της Κύπρου ότι στο μέλλον πρέπει να αποφασίζει γρηγορότερα και πιο “ομοσπονδιακά”.

Η λύση που δόθηκε για το πρόβλημα της Κύπρου είναι “μοναδική”, δήλωσε ο κ. Φρίντεν και πρόσθεσε ότι απέχει κατά πολύ από το τέλειο, αλλά, όπως παραδέχθηκε, “σε μια τόσο δύσκολη κατάσταση, δεν υπάρχει τέλεια λύση”

 

Πηγή: ΚΥΠΕ