Μουδιασμένη η κίνηση στα πρατήρια καυσίμων


 

Διαβάστε επίσης: Συναρμολογώντας το μεγαλύτερο αυτοκίνητο του κόσμου 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Σε δηλώσεις του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Στεφάνου είπε επίσης ότι δεν υπάρχει θέμα έλλειψης αποθεμάτων καυσίμων στα πρατήρια, καθώς η προμήθεια από τις εταιρείες συνεχίζεται απρόσκοπτα, όμως γίνεται τοις μετρητοίς.

Ο κόσμος, είπε ο κ. Στεφάνου, έχει προμηθευτεί καύσιμα από το Σαββατοκύριακο, και έχει περιορίσει τις κινήσεις του, ενώ παραμένει προβληματισμένος, ενόψει της επαναλειτουργίας των τραπεζών, την Πέμπτη.

Συμπλήρωσε ότι αυτή τη στιγμή, ο ανεφοδιασμός των καυσίμων στα πρατήρια γίνεται ως επί τω πλείστον της μετρητοίς, ενώ σε κάποια πρατήρια συνεχίζουν να γίνονται δεκτές και πιστωτικές κάρτες, αναλόγως της πολιτικής που ακολουθείται.

Εξάλλου, στις δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Στεφάνου εξέφρασε ανησυχία να υπάρξει ενδεχομένως ένα ντόμινο εξελίξεων, που θα οδηγήσει ακόμη και σε κλείσιμο πρατηρίων.

Όπως εξήγησε, πολλοί πρατηριούχοι κινδυνεύουν να χάσουν χρήματα, είτε σε καταθέσεις στις τράπεζες, είτε από εταιρείες στις οποίες έδιναν πίστωση και οι οποίες λόγω της κατάστασης ενδεχομένως να κηρύξουν πτώχευση.

Είπε ότι είναι ευκαιρία να διορθωθεί το σύστημα των πολλών πιστώσεων που έδιναν στους πελάτες τους και πρόσθεσε ότι οι επόμενες ημέρες θα είναι πολύ διαφορετικές και για τους πρατηριούχους. Πλέον είπε, οι πιστώσεις θα πρέπει να είναι εγγυημένες.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ