Ο Αναστασιάδης “τελειώνει” τον Δημητριάδη


Ακολουθήστε μας στο facebook και το twitter


Από αύριο η κυβέρνηση ξεκινά τις διαδικασίες για αλλαγή προσώπου για τις θέσεις Διοικητή και Υποδιοικητή της Κεντρικής Τράπεζας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμη και αύριο δεν αποκλείεται η κυβέρνηση στη Βουλή να στείλει ειδική νομική ρύθμιση ώστε να μπει το νερό στο αυλάκι και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες.

Άλλωστε σήμερα φάνηκε ξεκάθαρα η διαφορετική πορεία του κ. Αναστασιάδη και του Δημητριάδη, με τον Διοικητή να δηλώνει ότι δεν παραιτείται και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να τον “αδειάζει”.

Σε αρκετές περιπτώσεις, ο Κ. Αναστασιάδης εμφανίστηκε ενοχλημένος από τη στάση του Διοικητή, με σημείο καμπής τους άγνωστους όρους εντολής στην Alvarez & Marsal για τις ευθύνες των τραπεζών, καθώς και για τις παραδοχές που δόθηκαν στην Pimco για τον υπολογισμό του ποσού ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Το τελειωτικό χτύπημα δόθηκε την περασμένη εβδομάδα όταν και ο Διοικητής υποστήριζε την θέση της Τρόικας για διάλυση εκτός από την Λαϊκή και της Τράπεζας Κύπρου και την ενοποίησης των καλών και των κακών τραπεζών.