Παπαδόπουλος: Η οδυνηρή συμφωνία και τιμωρία ενόχων


Διαβάστε επίσης: Αποχαιρέτα την Κύπρο που χάνεις και Ντεισελμπλουμ: Η συμφωνία για την Κύπρο έθεσε τέλος στην αβεβαιότητα

Ακολουθήστε μας στο facebook και το twitter 


Οι όποιες συνέπειές της στην κυπριακή οικονομία και την καθημερινότητα όλων των πολιτών θα φανούν πλέον στην πράξη. Οι αναλύσεις, οι εκτιμήσεις και οι προβλέψεις δίνουν τη θέση τους στη σκληρή πραγματικότητα.

Η αναζήτηση των πολιτικών και πραγματικών ευθυνών για το πως φτάσαμε σε αυτό το σημείο είναι ασφαλώς επιβεβλημένη. Όχι μόνο για ικανοποίηση του «περί δικαίου» αισθήματος του λαού μας αλλά, κυρίως, για άντληση διδαγμάτων και αποφυγή των ίδιων λαθών στο μέλλον.

Όμως, αυτό που προέχει σήμερα είναι να πράξουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό ώστε να περιορίσουμε όσο μπορούμε τις αρνητικές συνέπειες της Συμφωνίας και, πάνω απ’ όλα, να στηρίξουμε όσους πλήττονται καίρια και άμεσα από τις πρωτοφανείς για τον τόπο μας εξελίξεις.

Γι αυτό το λόγο, απευθύνω έκκληση προς όλους για ψυχραιμία, νηφαλιότητα και ενότητα.

Τα δύσκολα σήμερα αρχίζουν. Και από σήμερα, θα πρέπει να δείξουμε και να αποδείξουμε όλοι τον καλύτερό μας εαυτό.

Από αύριο θα ζούμε σε μια νέα Κύπρο. Και είναι στο χέρι μας, η νέα Κύπρος να καταστεί μακροπρόθεσμα καλύτερη. Με αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της, με αξιοποίηση του φυσικού πλούτου της.

Ο κυπριακός ελληνισμός μπορεί να τα καταφέρει και θα τα καταφέρει.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ