Ο «βασιλιάς» του ΙΚΕΑ τρώει στο καφέ της επιχείρησής του


Διαβάστε επίσης: Ποια είναι η καλύτερη θέση για να κάθεσαι στο αεροπλάνο αν αυτό πέσει 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Ο δισεκατομμυριούχος του κολοσσού ΙΚΕΑ, ζει σε ένα απλό σπίτι στην Ελβετία, τρελαίνεται για τα κεφτεδάκια της εταιρείας του (αυτό ήταν γνωστό πριν την είδηση του εντοπισμού κρέας αλόγου στις συσκευασίες τους) και πετάει μόνο οικονομική θέση, παρ’ όλο που θα μπορούσε να έχει το πιο σύγχρονο ιδιωτικό τζετ.

Ο κ. Κάμπραντ είναι 87 ετών και σύμφωνα με τα ρεπορτάζ ψωνίζει από την λαϊκή της γειτονιάς του και μάλιστα προς το μεσημέρι για να πετυχαίνει τις προσφορές και να αγοράζει όταν οι τιμές είναι χαμηλότερες.

Είναι εντυπωσιακό, αν σκεφτεί κανείς ότι αυτός ο άνθρωπος είχε το 2012 ετήσιο κέρδος 3 δισ. ευρώ και πωλήσεις 26 δισ. ευρώ σε περίπου 44 χώρες. Η κυριαρχία του ΙΚΕΑ είναι φανερή καθώς είναι ο 3ος καταναλωτής ξύλου στον πλανήτη και εκδίδει περισσότερους καταλόγους από τις Βίβλους που τυπώνονται συνολικά σε όλο τον κόσμο!

Χαρακτηριστικά, πλέον λέγεται, πως ένας στους δέκα Ευρωπαίους «συλλαμβάνεται» σε ένα κρεβάτι ΙΚΕΑ.

Αλλά υπάρχουν πολλοί που ισχυρίζονται ότι αυτή η επιτυχία του είναι απολύτως υπολογισμένη εδώ και δεκαετίες με πολύ προσοχή από τον Κάμπραντ.

Σύμφωνα με πρώην υπαλλήλους του, ο ιδιοκτήτης του ΙΚΕΑ έχει μια βίλα στην Σουηδική εξοχή, έναν αμπελώνα στην Προβάνς της Γαλλίας εκτός από το απλό… σπιτάκι της Ελβετίας. Επίσης πριν λίγα χρόνια αποκαλύφθηκε ότι το 1942 ήταν οπαδός του τότε Σουηδικού φασιστικού κόμματος. Και πως με την αρχική επιτυχία της εταιρείας την δεκαετία του ’70, «ξεσάλωνε» φορώντας χειροποίητα κοστούμια και οδηγώντας Πόρσε.

Μετά το σκάνδαλο, ζήτησε συγγνώμη από τους υπαλλήλους του και διπλασίασε το ποσό των φιλανθρωπιών του σε 80 εκατομμύρια ευρό. Οι επικριτές του λένε πως όλα αυτά είναι μια βιτρίνα για να έχει περισσότερους πελάτες.

ΠΗΓΗ: Protothema.gr 

Δείτε τις εικόνες του «απλού και ταπεινού» βασιλιά του ΙΚΕΑ.