Ν. Λεμονάρης: ”Πάγωσε” η κτηματική αγορά


Διαβάστε επίσης: Μήπως η Κύπρος είναι ήδη εκτός ευρώ;

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Όπως είπε, οι κτηματικές συναλλαγές στην Κύπρο τα τελευταία δύο χρόνια βρίσκονταν ήδη σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Υπήρχαν, συνέχισε, ενδιαφερόμενοι αγοραστές τόσο από την Κύπρο όσο και από τα άλλα κράτη μέλη της ΕΕ ωστόσο, πρόσθεσε, η δύσκολη δανειοδότηση, ή σχεδόν η ανύπαρκτη δανειοδότηση αποτελούσε ανασταλτικό παράγοντα με αποτέλεσμα οι κτηματαγορές να κινούνται σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Σύμφωνα με τον κ. Λεμονάρη, η κατάσταση σήμερα έχει επιδεινωθεί περαιτέρω με το κούρεμα των καταθέσεων αλλά και με την αβεβαιότητα που επικρατεί τόσο για τους Κύπριους όσο και για τους Ευρωπαίους. Υπάρχουν, συνέχισε, και άλλες δυσκολίες, αντικειμενικές αφού όσοι σχεδίαζαν να προχωρήσουν σε κάποιες κινήσεις έχουν χάσει τα κεφάλαια που προόριζαν για το σκοπό αυτό. 

Ο κ. Λεμονάρης ευχήθηκε να εξευρεθούν τρόποι να αλλάξει άμεσα η εικόνα αυτή και να επανέλθει η εμπιστοσύνη των επενδυτών. Έστειλε επίσης το μήνυμα ότι πρέπει να προστατεύονται πάντοτε οι κτηματικές συναλλαγές ως κόρη οφθαλμού γιατί ο πρώτος που χάνει από την μη ύπαρξη κτηματικών συναλλαγών είναι το κράτος.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ