Παρέμβαση κυβέρνησης για την ”καυτή” λίστα των διαγραφών


Διαβάστε επίσης: Νίκος Αναστασιάδης: Δεν φεύγουμε από το ευρώ

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


”Με αφορμή δημοσιογραφικές πληροφορίες για τη διαγραφή χρεών πολιτικών προσώπων από τράπεζες, η Κυβέρνηση επαναβεβαιώνει τη θέση της για πλήρη διερεύνηση όλων των πτυχών της κρίσης στον τραπεζικό τομέα και τις επιπτώσεις της στην ευρύτερη οικονομία.

Το Υπουργικό Συμβούλιο έχει προβλέψει όπως στους όρους εντολής της  ερευνητικής επιτροπής περιλαμβάνεται και ειδική αναφορά στις διαγραφές χρεών. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι η Επιτροπή θα διερευνήσει:

«Τα γεγονότα και τις αποφάσεις που σχετίζονται με την παροχή ή διαγραφή ή μείωση δανείων ή διαγραφή εγγυήσεων ή παροχή άλλων διευκολύνσεων από τράπεζες της Δημοκρατίας, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό, και, ειδικότερα, αν αυτά πραγματοποιήθηκαν με βάση τις ορθές διαδικασίες, εγγυήσεις ή εξασφαλίσεις, ή με βάση τα τραπεζιτικά κριτήρια καλού δανεισμού, και κατά πόσο υπήρξε επαρκής έλεγχος εκ μέρους της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου».

 Το Υπουργικό Συμβούλιο έχει δώσει όλα τα εφόδια στην τριμελή ερευνητική επιτροπή και στο βαθμό που την αφορά θα κάνει το παν για ολοκλήρωση της έρευνας το συντομότερο δυνατόν.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης επιδεικνύει ιδιαίτερη ευαισθησία στο ζήτημα της έρευνας και έχει δώσει αυστηρές οδηγίες στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου να διευκολύνουν το έργο της επιτροπής.

Η Κυβέρνηση θα χειριστεί το ζήτημα αυτό με πλήρη διαφάνεια και δεν θα διστάσει να αποδώσει ευθύνες, όταν αυτές τεκμηριωθούν, όπου κι αν ανήκουν”. (ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ)

Θυμίζουμε ότι η λίστα ήδη παραδόθηκε στον Γενικό Εισαγγελέα από τον Γενικό Διευθυντή της Nikodea Kώστα Ντάλτα και τον Σύμβουλο Ενημέρωσης Σωτήρη Παπαδόπουλο και τις προσεχείς ημέρες θα βρεθεί και στα χέρια της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής.