ΠΑΣΥΞ: Προτεραιότητα στην εργοδότηση Κυπρίων

 

Απόφαση όπως δοθεί προτεραιότητα στην εργοδότηση Κυπρίων και στην προτίμηση κυπριακών προϊόντων έλαβε το ΔΣ του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων.


 

Διαβάστε επίσης AHK: “Εξοφλείστε τους λογαριασμούς σας”.

Ακολουθείστε μας στο facebook και στο twitter. 


 

Το ΔΣ συνήλθε εκτάκτως και εξέτασε την κατάσταση που διαμορφώνεται στον τόπο μετά την πρόσφατη απόφαση του Eurogroup.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, διαπιστώνοντας ότι η τουριστική βιομηχανία καλείται να αποτελέσει για μιαν ακόμη φορά το βασικό στήριγμα της κυπριακής οικονομίας και κοινωνίας, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑΣΥΞΕ ανάμεσα σε άλλα, έλαβε ομόφωνα τις πιο κάτω αποφάσεις:

1. Να απευθύνει ισχυρή έκκληση και προτροπή σε όλους τους ξενοδόχους του τόπου να εργοδοτούν κατά προτεραιότητα Κύπριους ώστε η ξενοδοχειακή βιομηχανία να συμβάλει στην αντιμετώπιση  του προβλήματος της ανεργίας το οποίο προβλέπεται να λάβει ακόμη πιο ανησυχητικές διαστάσεις. 

2. Να απευθύνει την ίδια ισχυρή έκκληση και προτροπή προς όλους τους ξενοδόχους να προτιμούν τα κυπριακά προϊόντα έναντι εισαγόμενων σε μιαν προσπάθεια να στηριχτεί η εγχώρια αγορά και παραγωγή.

Σε σχέση με τον εργοδότηση Κυπρίων, ο ΠΑΣΥΞΕ καλεί το συνδικαλιστικό κίνημα να συμβάλει στην κοινή  προσπάθεια, επιδεικνύοντας το απαιτούμενο πνεύμα συνεργασίας που απαιτούν οι συνθήκες που βιώνει ο τόπος και η κοινωνία μας.

“Σ’ αυτές τις κρίσιμες ώρες πρέπει να στηρίξουμε ο ένας τον άλλο και όλοι μαζί τις αδύναμες και ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού” καταλήγει η ανακοίνωση. 

 

Πηγή: KYΠΕ