Στη θέση του παραμένει ο πρόεδρος της Ιταλίας


Διαβάστε επίσης: Αναφορά του spiegel στο 24Η!

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Την απόφασή του να μην παραιτηθεί ανακοίνωσε ο Ιταλός πρόεδρος Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

“Δεν κρύβω στους Ιταλούς ότι η κατάσταση είναι δύσκολή, αλλά έχω, παράλληλα, εμπιστοσύνη ότι μπορεί να βρεθεί λύση”, δήλωσε ο Ιταλός πρόεδρος.

“Θα ζητήσω από δύο επιτροπές να διαμορφώσουν προτάσεις θεσμικού και οικονομικού περιεχομένου που θα είναι χρήσιμες και στον διάδοχό μου”, τόνισε ο Ναπολιτάνο, ο οποίος θέλησε να απευθύνει και πάλι έκκληση στις πολιτικές δυνάμεις να συμβάλουν στη σύσταση κυβέρνησης.

“Θα καταβάλω προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση μέχρι την τελευταία ημέρα της θητείας μου”, ολοκλήρωσε ο Ναπολιτάνο

Το βράδυ της Παρασκευής, τα μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο Ιταλός πρόεδρος θα ανακοίνωνε την απόφασή του για την επίλυση της πολιτικής κρίσης μέχρι το πρωί του Σαββάτου στις δώδεκα ώρα Ελλάδος.

Σύμφωνα με όλους τους σχολιαστές, ο Ιταλός πρόεδρος είχε δυο εναλλακτικές: ή να αναθέσει νέα εντολή σχηματισμού κυβέρνησης σε πρόσωπο επιλογής του, που να μπορέσει να εξασφαλίσει την αναγκαία υποστήριξη των κομμάτων ή να αναγγείλει την άμεση παραίτησή του, για να μπορέσουν να ξεκινήσουν αμέσως οι διαδικασίες εκλογής του διαδόχου του, που θα κληθεί να αποφασίσει αν πρέπει να προκηρυχθούν νέες βουλευτικές εκλογές.

Υπενθυμίζεται ότι η προεδρική θητεία του Τζόρτζιο Ναπολιτάνο λήγει, κανονικά, στις 15 Απριλίου.

Για περισσότερες ειδήσεις στο news247 επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.