Λιλλήκας: “Άμεση προπώληση φυσικού αερίου”

 


Διαβάστε επίσης όλο το ρεπορτάζ για το άνοιγμα των τραπεζών

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Δεν διστάζει να τοποθετηθεί ανοιχτά εναντίον των κινήσεων της κυβέρνησης , αναφέροντας χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση ότι “Φαίνεται ότι η Κυβέρνηση δεν συνειδητοποίησε τι πρόκειται να συμβεί και αυτό μας ανησυχεί ιδιαίτερα”.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται και στις “βλέψεις” της Τρόικας “Από το 30σέλιδο Μνημόνιο Συναντίληψης που συμφώνησε η προηγούμενη Κυβέρνηση με την Τρόικα είναι ξεκάθαρο ότι η Τρόικα διεκδικεί καθοριστικό λόγο για τον τρόπο διαχείρισης του Φυσικού Αερίου. Αυτό ήταν και το νόημα της επιστολής που έστειλε η Τρόικα στην Κυβέρνηση αναφορικά με το νομοσχέδιο για τη δημιουργία Ταμείου Διαχείρισης Υδρογονανθράκων”.

Στο επιτελείο του Γιώργου Λιλλήκα, όπως αναφέρεται , δεν έχουν καμιά αμφιβολία πως και στο νέο Μνημόνιο και Δανειακή Σύμβαση που ετοιμάζεται και θα κληθεί να υπογράψει η Κυπριακή Δημοκρατία θα υπάρχουν πρόνοιες που θα περιορίζουν ή θα αφαιρούν την ελευθερία της κυπριακής Κυβέρνησης να διαχειρίζεται όπως η ίδια κρίνει καλύτερα το Φυσικό μας Αέριο.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του επιτελείου , εάν  η Κυβέρνηση αναμένει ότι θα προπωλήσει Φυσικό Αέριο αρχές του 2014,  “αυτό που μετά βεβαιότητας θα συμβεί –εφόσον η Κυβέρνηση επιμένει να λειτουργεί στα πλαίσια και τις λογικές της Τρόικας– είναι ότι δεν θα μας επιτραπεί να προχωρήσουμε σε προπώληση”.

“Η προπώληση Φυσικού Αερίου πρέπει να γίνει τώρα για να ξεφύγουμε από τα πλοκάμια και τα Μνημόνια της Τρόικας και για να δώσουμε προοπτικές ανάπτυξης στην κυπριακή οικονομία”.