Σενάριο: Μεταφορά των ταμείων προνοίας στην «καλή Λαϊκή»

 

Όπως αναφέρθηκε στο ΚΥΠΕ από αξιόπιστη πηγή, τα ταμεία προνοίας μπορεί τότε να χρειαστεί να λάβουν κάποιες μετοχές σε αντάλλαγμα για μέρος των κεφαλαίων τους, αλλά τουλάχιστον δεν θα παραμείνουν στην «κακή Λαϊκή».

Απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσο η Τρόικα, υπό την αίρεση της οποίας θα ήταν η οποιαδήποτε διευθέτηση, θα μπορούσε να αποδεχθεί κάτι τέτοιο, η ίδια πηγή, ήταν καταφατική, λέγοντας ότι είναι από τα σενάρια που βρίσκονται στο τραπέζι.

«Είναι απόλυτα εφικτό», πρόσθεσε.

Όσον αφορά στο προσωπικό της Λαϊκής, όπως αναφέρθηκε στο ΚΥΠΕ, από τότε που η Κυβέρνηση προχώρησε στη διάσωση της Λαϊκής το καλοκαίρι του 2012, θα έπρεπε να είχε υπάρξει σχεδιασμός για μείωση του προσωπικού της τράπεζας, πράγμα που δεν έγινε.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το προσωπικό της Λαϊκής που θα ενσωματωθεί στην ‘καλή Λαϊκή’ θα καταβληθεί προσπάθεια να ενσωματωθεί στην Τράπεζα Κύπρου. 

Από την άλλη, εκφράστηκε η εκτίμηση, πως το προσωπικό που θα παραμείνει στην ‘κακή Λαϊκή’, μπορεί να έχει μια προοπτική να συνεχιστεί η εργοδότησή του για τουλάχιστον μερικά χρόνια ωσότου η ‘κακή Λαϊκή’ κλείσει εν τέλει τις πόρτες της, όπως έχει γίνει σε παρόμοιες περιπτώσεις σε Ελλάδα και Βρετανία.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ