«Σεισμός» από την αποκάλυψη του 24Η για τις διαγραφές δανείων (vid)


Διαβάστε την σχετική λίστα που αποκαλύφθηκε στο δελτίο

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Πρόκειται για 19 ονόματα, πρώην βουλευτές, συνδικαλιστές, πρώην δήμαρχος, πρέσβεις από όλους τους πολιτικούς χώρους. 

Όπως τόνισε και ο Γενικός Διευθυντής της Nikodea, Κώστας Ντάλτας η λίστα αυτή από μόνη της δε σημαίνει κάτι. Δουλειά των δημοσιογράφων είναι να αποκαλύπτουν και η διαφάνεια. Δουλειά άλλων είναι η διερεύνηση. 

Για αυτό το μεσημέρι της Πέμπτης τα ντοκουμέντα με ολόκληρα τα ονόματα θα παραδοθούν στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, Πέτρο Κληρίδη για να διερευνηθεί υπό ποιες προϋποθέσεις έγιναν οι συγκεκριμένες διαγραφές. Επίσης την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται να παραδοθεί η λίστα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. 

Η διαγραφή άρχισε τον Απρίλιο του 2007 και ολοκληρώθηκε τον Μάιο του 2012. Σε αυτήν την λίστα βρίσκονται γιοι, αδέλφια ακόμα και πρώην σύζυγος βουλευτή.


Δελτίο Ειδήσεων 24Η (27/3) από 24hcomcy

Με ένα από τα πρόσωπα της λίστας που επικοινωνήσαμε, μας τόνισε ότι πρόκειται για μία υπόθεση πλαστογραφίας – όπως έχει πει και γραφολόγος της αστυνομίας – η οποία βρίσκεται στα δικαστήρια και μάλιστα όχι μόνο δεν έχει κερδίσει χρήματα, αλλά έχει χάσει.

Για αυτό πρέπει να διερευνηθούν όλες οι περιπτώσεις μία προς μία για να αποδοθούν όπου χρειάζεται ευθύνες.

Στο Δελτίο Ειδήσεων του 24Η μίλησε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ,  Ανδρέας Κυπριανού, όπου μάλιστα κάλεσε να παραδώσουμε – όπως και θα γίνει – τη λίστα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Παρενέβη επίσης, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ,  Αδάμος Αδάμου, ο οποίος ζήτησε πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, ενώ  βουλευτής των Οικολόγων, Γιώργος Περδίκης έκανε λόγο για “λαμόγια”.