Σόιμπλε: “Δίκαιο το σχέδιο διάσωσης της Κύπρου”

 


Διαβάστε επίσης: Αποχαιρέτα την Κύπρο που χάνεις και Ντεισελμπλουμ: Η συμφωνία για την Κύπρο έθεσε τέλος στην αβεβαιότητα


“Το αποτέλεσμα (των διαπραγματεύσεων) είναι δίκαιο για όλες τις πλευρές”, τόνισε ο Γερμανός υπουργός παρουσιάζοντας στους δημοσιογράφους, στο Βερολίνο, το σχέδιο αυτό που εκπονήθηκε τη νύχτα στις Βρυξέλλες ύστερα από επίπονες διαπραγματεύσεις.

“Με τη λύση που βρέθηκε, η Κύπρος έχει μια καλή ευκαιρία να αποκαταστήσει τη χαμένη εμπιστοσύνη”, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός, ο οποίος παραδέχθηκε ότι η εξεύρεση της λύσης αυτής ήταν μια “επίπονη” διαδικασία.

 “Είναι ο καλύτερος δυνατός τρόπος, ακόμα κι αν δεν είναι ο ευκολότερος” τόνισε.

Υπογράμμισε ότι η Κύπρος έχει ένα μακρύ, δύσκολο δρόμο μπροστά της για την ανοικοδόμηση της οικονομίας της, αλλά πρόσθεσε ότι το ευρωπαϊκό σχέδιο διάσωσης είναι η καλύτερη ευκαιρία για να σταθεί και πάλι στα πόδια της.

Σύμφωνα με τον Β. Σόιμπλε, κατα την άποψη της Γερμανίας το σχέδιο που συμφωνήθηκε είναι “πολύ καλύτερο” από εκείνο της προηγούμενης εβδομάδας που θα έπληττε τους μικροκαταθέτες και το οποίο απέρριψε το κυπριακό Κοινο.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ