Στάινμπρουκ: ” Να συρρικνωθεί το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου

 


Διαβάστε επίσης όλο το ρεπορτάζ για την παραίτηση του προέδρου της ΤΚ 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Το κυπριακό επιχειρηματικό μοντέλο δεν λειτουργεί και ότι το τραπεζικό σύστημα πρέπει να συρρικνωθεί, ταυτίζοντας τις απόψεις του, ο Πέερ  Στάινμπρουκ, με αυτές της γερμανικής συνέντευξης, όπως φάνηκε μέσα από συνέντευξη του.

«Η Κύπρος πρέπει να αποφασίσει εάν το κέντρο βάρους της βρίσκεται εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης», διαμήνυσε προς τη Λευκωσία ο υποψήφιος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) για την Καγκελαρία Πέερ Στάινμπρουκ. 

«Το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων της Δευτέρας φαίνεται να δίνει μια ένδειξη σχετικώς με αυτό», δήλωσε ο υποψήφιος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) για την Καγκελαρία Πέερ Στάινμπρουκ. 

Στην ουσία ο Στάινμπρουκ, σε συνέντευξή του, στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας “Die Zeit”, ταυτίζεται με την άποψη της γερμανικής κυβέρνησης ότι το κυπριακό επιχειρηματικό μοντέλο δεν λειτουργεί και ότι το τραπεζικό σύστημα πρέπει να συρρικνωθεί. 

«Η χώρα δεν μπορεί επί μακρόν να ζει από τις καταθέσεις δισεκατομμυρίων, την χαμηλή φορολόγηση και τα ελκυστικά υψηλά επιτόκια» αναφέρει ο κ. Σταινμπρουκ και θεωρεί καλό το γεγονός ότι οι Κύπριοι προτίθενται προφανώς να αλλάξουν αυτό το μοντέλο. 

«Σε κάθε περίπτωση θα είναι εταίρος, τα συμφέροντα του οποίου θα πρέπει να γνωρίζουμε και να λαμβάνουμε υπόψη. Πρέπει όμως και να αναγνωρίσουμε ότι τα δυτικά μας πρότυπα της πλουραλιστικής δημοκρατίας δεν είναι άμεσα μεταβιβάσιμα στη Ρωσία», απάντησε σε ερώτηση ο κ.Στανμπρουκ, για το εάν εκτιμά ότι στο μέλλον η Ρωσία θα είναι ανταγωνιστής ή εταίρος της Ευρώπης.