Στεφάνου: Ιερά συμμαχία στοχεύει να καθυποτάξει την Ευρώπη


 

Διαβάστε επίσης: Αποχαιρέτα την Κύπρο που χάνεις και Ντεισελμπλουμ: Η συμφωνία για την Κύπρο έθεσε τέλος στην αβεβαιότητα


Σε δήλωση μετά την παρέλαση που πραγματοποιήθηκε μπροστά από την Ελληνική Πρεσβεία στη Λευκωσία, ο κ. Στεφάνου είπε ότι «θα πρέπει να αντλήσουμε δύναμη, πεποίθηση, αγωνιστικότητα από την πίστη, την πεποίθηση και την αγωνιστικότητα του ελληνικού λαού του 21 για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την επίθεση που δεχόμαστε μέσα από τους κόλπους της ΕΕ που υποτίθεται στηρίζεται στις αρχές της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας».

Χθες αργά ανακοινώθηκε ότι βρέθηκε συμφωνία με το Eurogroup, είπε και αναφέροντας ότι δεν είμαστε γνώστες αυτής της συμφωνίας, είπε ότι γνωρίζουμε ότι αυτή η συμφωνία θα φέρει πάρα πολλά προβλήματα στην Κύπρο, θα δημιουργήσει πολύ πόνο και πολλή πίεση πάνω στο λαό και ειδικά στους εργαζόμενους.

Περαιτέρω παρατηρώντας ότι αυτή δεν είναι η ώρα των μεγάλων λόγων, είπε ότι θα πρέπει όλοι να δώσουμε τη μάχη για να αντιμετωπισθούν οι δυσκολίες, οι κακουχίες τα προβλήματα που το Eurogroup επιβάλλει στην Κύπρο με τις αποφάσεις του.

Το ΑΚΕΛ είπε, ο κ. Στεφάνου θα μελετήσει τη συμφωνία, θα δηλώσει την άποψη του και θα καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση των δυσκολιών και των προβλημάτων και για τον απεγκλωβισμό από την Τρόικα, από τις λογικές και τις πολιτικές που επιβάλλει και που οδηγούν λαούς της Ευρώπης, όπως τον κυπριακό λαό σε προβλήματα, κακουχίες, φτώχια και ανεργία.

Πρόσθεσε ότι είναι γνωστό πως το ΑΚΕΛ ευθύς εξ αρχής διαφώνησε με τη συμφωνία που έκανε η Κυβέρνηση στις 15 Μαρτίου με το Eurogroup και διατύπωσε τη θέση ότι από εκεί άρχισαν τα μεγάλα προβλήματα.

Συνεχίζοντας είπε ότι διαφωνήσαμε και διαφωνούμε με τον εγκλωβισμό μας στις λογικές και τις πολιτικές της Τρόικας γι΄αυτό και θα καταθέσουμε τις προτάσεις μας ως κόμμα για απεγκλωβισμό από την Τρόικα, αναζήτηση λύσεων έξω από την Τρόικα για να μπορέσει ο τόπος να βρει προοπτική.

Ερωτηθείς εάν μπορούμε και υπό τις διαμορφωθείσες συνθήκες να φύγουμε από την Τρόικα, ο κ. Στεφάνου είπε ότι ασφαλώς και μπορούμε. Πρόσθεσε ότι θα γίνει με πολύ συγκεκριμένο τρόπο και επανέλαβε ότι το ΑΚΕΛ έχει συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος.

Κατά τον κ, Στεφάνου η εμπειρία των τελευταίων εβδομάδων έπεισε και τον πλέον δύσπιστο ότι δεν μπορούμε μέσα στους κόλπους της Τρόικας να αναμένουμε λύσεις που θα είναι προς όφελος της Κύπρου.

Είναι πολύ φανερές και έγιναν ακόμα πιο φανερές οι προθέσεις συγκεκριμένων κύκλων στην Ευρώπη και στο Eurogroup να καθυποτάξουν την Κύπρο, να μην την αφήσουν να αναπνεύσει, αλλά τούτη την ώρα πρέπει να αφουγκραστούμε τον κόσμο, την αγωνία του, την ανησυχία του τα προβλήματα που θα είναι μεγάλα και τεράστια και να μπορέσουμε να ανοίξουμε το δρόμο έστω και μέσα από δυσκολίες για να δει ο τόπος καλύτερες μέρες. 

 

Πηγή: ΚΥΠΕ