Στυλιανίδης: “Δύσκολη αποστολή του Προέδρου για διάσωση της Κύπρου “


Διαβάστε επίσης: Oλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Προσθέτει ότι στη διάρκεια της δύσκολης αποστολής, πολιτική ηγεσία και λαός θα τηρούνται ενήμεροι.

Στην γραπτή δήλωση αναφέρεται ότι αυτή την ώρα η αποστολή του Προέδρου της Δημοκρατίας  βρίσκεται, με ειδική πτήση, καθ’ οδόν προς τις Βρυξέλλες, μέσω Αθηνών, όπου το αεροπλάνο, το οποίο παραχώρησε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στάθμευσε για ανεφοδιασμό.

“Στις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η αποστολή που τον συνοδεύει έχουν να εκτελέσουν μια δύσκολη αποστολή για τη διάσωση της κυπριακής οικονομίας και για την αποτροπή μιας άτακτης χρεοκοπίας από την οποία απειλείται η οικονομία, αν δεν υπάρξει τελική συμφωνία για τη Δανειακή Σύμβαση”, αναφέρεται.

Ο Εκπρόσωπος προσθέτει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα βρίσκεται σε συνεχή διαβούλευση με το Συμβούλιο Αρχηγών που θα βρίσκεται εν συνόδω στο Προεδρικό Μέγαρο, καθ’ όλη τη  διάρκεια των διαπραγματεύσεων του Προέδρου με την Τρόικα στις Βρυξέλλες και θα το ενημερώνει.

Η Κυβέρνηση εξάλλου, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο, θα ενημερώνει για τις εξελίξεις, με επίσημες ανακοινώσεις της, την κοινή γνώμη “η οποία βάλλεται τις τελευταίες μέρες με φήμες, πληροφορίες, αναλύσεις και εκτιμήσεις που πολλές φορές δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα”.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ