Συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας Κύπρου

 


Διαβάστε επίσης: Ν.Αναστασιάδης: Έτοιμο πακέτο μέτρων για την ανάκαμψη της οικονομίας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Στόχος της Ιεράς Συνόδου είναι όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ , να εξετάσει τρόπους για συμβολή της Εκκλησίας στις προσπάθειες του κράτους, για στήριξη των ευάλωτων οικονομικά ομάδων του πληθυσμού και γενικότερα για την πνευματική και ηθική στήριξη όλου του λαού. 

Σήμερα το πρωί στον ιερό ναό Αγίας Βαρβάρας, δίπλα από το όμορφο πάρκο της Αγλαντζιάς στην Λευκωσία, ο πρωτοπρεσβύτερος Σταύρος Χριστοφή αναφέρθηκε, στο κήρυγμα του, στις δύσκολες ώρες, που διέρχεται η Κύπρος.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο π. Σταύρος ανέπεμψε δέηση και προσευχή προς τον Θεό, από τον οποίο ζήτησε να δώσει δύναμη στον λαό που μαστίζεται από την πρωτοφανή οικονομική κρίση. Επίσης, επικαλέστηκε την βοήθεια του Θεού να διώξει τα σύννεφα απαισιοδοξίας και κατάθλιψης, που έχουν καλύψει τον ορίζοντα και συνέχισε: 

«Προσευχόμαστε να κατευθύνεις τον νου και τις καρδιές των πολιτικών μας και να τους οδηγήσεις να πάρουν σοφές και συνετές αποφάσεις με ψυχραιμία για να κάνουν αυτό, που είναι σωστό και δίκαιο, ώστε να έχουμε ελευθερία και ασφάλεια».

Πηγή: newsbeast.gr