Το λένε και οι Γερμανοί: Πλήγηκαν Κύπρος και Ε.Ε.

 

Έντονες επικρίσεις κατά του Eurogroup και της συμφωνίας διάσωσης της Κύπρου, εξαπέλυσε ο Γερμανός Ευρωβουλευτής της ομάδας των Πρασίνων Ράινχαρτ Μπουτικόφερ, λέγοντας από τη συμφωνία χαμένος είναι ο κυπριακός λαός και το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.


 

Διαβάστε επίσης “Ενώπιον του δικαστηρίου ο Βγενόπουλος στις 6 Μαΐου”.

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter.


 

“Ένα πράγμα έχει γίνει ξεκάθαρο: όλοι χάνουν από τη συμφωνία που βρέθηκε για την Κύπρο το Σαββατοκύριακο. Οι δύο μεγαλύτεροι χαμένοι είναι προφανώς ο κυπριακός λαός από τη μια και το ευρωπαϊκό οικοδόμημα”, ανέφερε ο κ, Μπουτικόφερ.

Κατά τον Γερμανό βουλευτή χαμένοι ήταν και οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης. “Σπατάλησαν πολλή εμπιστοσύνη και σεβασμό πρώτα συμφωνώντας στη φορολόγηση των προστατευόμενων αποταμιεύσεων των πολιτών. Και η Κύπρος έχασε προσπαθώντας να κρατηθεί σε ένα επιχειρηματικό μοντέλο που από την αρχή δεν ήταν βιώσιμο”, είπε.

“Ο κυπριακός λαός όμως έχει να χάσει πολλά και προσβλέπει σε ένα πολύ πικρό μέλλον, γιατί η ύφεση που θα τον πλήξει ως αποτέλεσμα της συμφωνίας είναι πιθανόν να είναι πολύ βαθιά”, πρόσθεσε ο Γερμανός Ευρωβουλευτής.

Ο κ. Μπουτικόφερ επεσήμανε επιπρόσθετα ότι και η ευρωπαϊκή συνοχή έχει επηρεαστεί πολύ αρνητικά. “Το βρήκα ιδιαίτερα φρικτό βλέποντας πόσο περηφανευόταν και θριαμβολογούσε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για τη συμφωνία λέγοντας ότι επιτέλους έλαβε τη συμφωνία που επιθυμούσε για αρκετό καιρό”, συμπλήρωσε.

 

Πηγή: KYΠΕ