Βέλγοι αστυνομικοί σκότωσαν ύποπτο για τρομοκρατία


Διαβάστε επίσης τις δηλώσεις Ντάϊσελμπλουμ περί κυπριακού προτύπου 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter 


Ένας Αλγερινός ύποπτος για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, σκοτώθηκε την Τρίτη σε αυτοκινητόδρομο του Βελγίου, μετά από καταδίωξη και ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία, ανέφερε ο εισαγγελέας της πόλης Τουρνέ.

Ο ύποπτος που ταξίδευε με ένα όχημα 4×4 με γαλλικές πινακίδες στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει το Τουρνέ με τις Βρυξέλλες, κυνηγήθηκε από την αστυνομία που του ζήτησε επανειλημμένως να σταματήσει. Εκείνος δεν συμμορφώθηκε και γύρισε το όχημά του προς τους αστυνομικούς πυροβολώντας. Οι τελευταίοι απάντησαν, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Το βράδυ, ο εκπρόσωπος του ομοσπονδιακού εισαγγελέα, είπε ότι ο άνδρας, είναι γνωστός στον κόσμο του οργανωμένου εγκλήματος στο Βέλγιο, και υπήρχε η υποψία ότι ανήκει σε τρομοκρατικές ομάδες. Όπλα και εκρηκτικά βρέθηκαν στο σπίτι του στις Βρυξέλλες κατά τη διάρκεια έρευνας ανακοίνωσαν αργότερα οι βελγικές αρχές.

Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας του Βελγίου είχε λάβει στο τέλος του περασμένου έτους, δύο αιτήσεις δικαστικής συνδρομής από τις γαλλικές αρχές, σχετικά με αυτό το άτομο, το οποίο η Κεντρική Διεύθυνση Εσωτερικών Πληροφοριών (DCRI) θεωρούσε ότι ανήκει σε εγκληματική οργάνωση με διασυνδέσεις με την τρομοκρατία.

 

Για περισσότερες ειδήσεις διαβάστε στο news247.gr  επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.