Βενιζέλος: “Η Κύπρος επελέγη ως παράδειγμα τιμωρίας”


Διαβάστε επίσης: Αποχαιρέτα την Κύπρο που χάνεις και Ντεισελμπλουμ: Η συμφωνία για την Κύπρο έθεσε τέλος στην αβεβαιότητα


«Η Ευρωζώνη, μέσα στην οποία επικρατούν οι γνωστοί συσχετισμοί που έχουν στο επίκεντρό τους τη Γερμανία, επέλεξε την Κύπρο ως πεδίο “τιμωρίας και συνετισμού”», ανέφερε σε δήλωση του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε σχέση και με τα αποτελέσματα της συνεδρίασης του Eurogroup, προσθέτοντας ότι «η σκέψη μας σήμερα, ημέρα της εθνικής επετείου, βρίσκεται στον κυπριακό λαό που βιώνει με ακραίο τρόπο τη μετατροπή μιας τραπεζικής και δημοσιονομικής κρίσης σε εθνικη δοκιμασία».

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι «είμαστε, με όλη μας τη ψυχη, δίπλα στον κυπριακό ελληνισμό και πρώτο μέλημά μας είναι να αποτραπούν τυχόν δυσμενείς διεθνοπολιτικές συνέπειες των τελευταίων οικονομικών εξελίξεων. Η διεθνής υπόσταση και η ασφάλεια της Κύπρου είναι «θεμελιώδης εθνική προτεραιότητα για την Ελλάδα», ενώ παράλληλα στρέφει τα πυρά του στην ΕΕ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «έπρεπε  να είναι και θεμελιώδης προτεραιότητα της Ευρώπης που ως Ευρωζώνη αποδείχθηκε ανίκανη να συνεκτιμήσει όλες τις παραμέτρους της κυπριακής κρίσης».

Ο κ. Βενιζέλος εκτιμά ότι οι λόγοι για την απόφαση του Eurogroup δεν είναι χρηματοοικονομικοί και δημοσιονομικοί, αλλά πρωτίστως «συμβολικοί», προσθέτοντας ότι η επιλογή αυτή έγινε παρά το κόστος που μπορεί να έχει για το ευρωπαϊκό χρηματοοικονομικό σύστημα.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αφήνει στις κυπριακές πολιτικές δυνάμεις να κάνουν την αποτίμηση των χειρισμών που ακολουθήθηκαν σε όλη την  κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, ενώ στρέφει τα πυρά του στο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι στην Ελλάδα, «έχουμε ήδη βγάλει τα συμπεράσματά μας για το ποια είναι η υπεύθυνη, ασφαλής, προοδευτική και πραγματικά πατριωτική στάση και ποια είναι τα όρια της δημαγωγίας, του λαϊκισμού και της εθνοκαπηλείας».

Καταλήγοντας ο κ. Βενιζέλος αναφέρει ότι ο ελληνικός λαός που ζει τα τελευταία χρόνια την οδυνηρή εμπειρία της κρίσης, της ύφεσης και της ανεργίας, ξέρει ότι «καλύτερη και ασφαλέστερη εναλλακτική λύση, ούτε υπήρχε, ούτε υπάρχει» και υπερασπίζεται τις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης συνεργασίας, λέγοντας  ότι «η εθνική στρατηγική που επικύρωσε ο ελληνικός λαός τον περασμένο Ιούνιο οδηγεί στην εθνική ανάκαμψη με τρεις προϋπόθεσεις: αλήθεια, ενότητα, δουλειά».

 

Πηγή : ΚΥΠΕ