ΥΠΕΞ: Οι ξένες επιχειρήσεις θέλουν να μείνουν στην Κύπρο

 

Ο κ. Κασουλίδης, ο οποίος μιλούσε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του διεθνούς Τύπου το απόγευμα στο Υπουργείο Εξωτερικών, είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση πως οι Κύπριοι επιχειρηματίες που έχουν έρθει σε επαφή με συναδέλφους τους όχι μόνο από τη Ρωσία αλλά και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, έχουν λάβει το μήνυμα ότι η μεγάλη πλειοψηφία των ξένων επιχειρήσεων επιθυμεί να παραμείνει και να συνεχίσει τις εργασίες της στην Κύπρο.

Το κίνητρο για την εγκατάσταση επιχειρήσεων στην Κύπρο δεν ήταν μόνο το γεγονός ότι ήταν ένα χρηματοπιστωτικό κέντρο, ανέφερε, αλλά και ότι υπάρχει ένα καλό επιχειρηματικό περιβάλλον και ένα καλό νομικό σύστημα. 

Απαντώντας σε ερώτηση για τους περιορισμούς που έχουν τεθεί στις τραπεζικές συναλλαγές ο κ. Κασουλίδης αναφέρθηκε σε εκτιμήσεις της Κεντρικής Τράπεζας ότι κάποιοι περιορισμοί θα αρθούν σε περίπου τέσσερις μέρες και αν πάνε όλα όσο καλά πήγαν σήμερα θα αρθούν όλοι οι περιορισμοί σε περίπου ένα μήνα. 

Παράλληλα, ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης, ο οποίος συμμετείχε επίσης στην ενημέρωση, ανέφερε ότι ο φετινός χρόνος αναμένεται να είναι εξαιρετικός για τον τουρισμό της χώρας, ενώ απαντώντας σε ερώτηση είπε ότι τα περισσότερα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί λόγω της κατάστασης έχουν ήδη επιλυθεί.

Πηγή ΚΥΠΕ