Υπομονετικοί οι πολίτες της Λάρνακας, έξω απο τις τράπεζες

 


Διαβάστε επίσης όλο το ρεπορτάζ για το άνοιγμα των τραπεζών

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Ωστόσο ένα κατάστημα της Λαϊκής Τράπεζας στη Πλατεία Παλλάς άνοιξε γύρω στις 12.25 το μεσημέρι λόγω προβλήματος που παρατηρήθηκε στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του. Ωστόσο όλα κύλησαν ομαλά και ο κόσμος έξω από το κατάστημα που περίμενε υπομονετικά από τις 11 το πρωί, δεν έκανε οποιοδήποτε παράπονο.

Σε όλα τα καταστήματα των τραπεζικών ιδρυμάτων υπήρχε διακριτική η παρουσία της αστυνομίας, για να περιφρουρήσει την τάξη, ενώ σε ολόκληρη τη πόλη της Λάρνακας αστυνομικά οχήματα και μοτοσικλετιστές περιπολούσαν για αποφυγή οποιουδήποτε επεισοδίου.

Αρκετά ξένα ενημέρωσης όπως το Channel 4 της Βρετανίας και  δημοσιογράφος από εφημερίδα της Βουλγαρίας βρίσκονταν έξω από καταστήματα των Τραπεζών με τις φωτογραφικές τους μηχανές και τις τηλεοπτικές τους κάμαρες, προκειμένου να καταγράψουν εικόνες από κόσμο που περίμενε υπομονετικά για να κάνει τις τραπεζικές του συναλλαγές.  

Ατομα κάθε ηλικίας, επιχειρηματίες, συνταξιούχοι που δεν κατείχαν κάρτα ανάληψης χρημάτων από ΑΤΜ, μητέρες με μικρά παιδιά στα καροτσάκια, αλλά και ξένοι που ζουν μόνιμα στην Κύπρο ή βρίσκονται στη χώρα μας για τουρισμό, περίμεναν υπομονετικά για να κάνουν αναλήψεις χρημάτων μέχρι 300 ευρώ που ήταν και το καθορισμένο όριο.

Κάποιοι άλλοι ήθελαν να καταθέσουν χρήματα γιατί φοβόντουσαν ότι δεν θα υπήρχαν αρκετά λεφτά στο λογαριασμό τους για να πληρωθούν οι λογαριασμοί που πληρώνονταν μηνιαίως από την Τράπεζα ή το Συνεργατικό τους Ιδρυμα.

Σε όλα τα καταστήματα κρατήθηκε με «ευλάβεια» η σειρά προτεραιότητας και κάθε φορά εισέρχονταν 5-6 άτομα για να κάνουν τις συναλλαγές τους. Σε ορισμένα καταστήματα ο κόσμος έγραφε σε χαρτί το όνομα του με τη σειρά προσέλευσης τους ενώ υπήρχαν και καταστήματα που μοίραζαν στον κόσμο νούμερα προκειμένου ο κόσμος να μπαίνει κανονικά με τη σειρά του.

Σε αρκετές τράπεζες και Συνεργατικά Ιδρύματα μοιράστηκαν στον κόσμο από αστυνομικούς φυλλάδια με τους περιοριστικούς όρους για τις αναλήψεις ή τις οποιεσδήποτε άλλες συναλλαγές ήθελαν να κάνουν.

Ωστόσο παρά το γεγονός ότι οι ουρές ήταν μεγάλες όλα κύλησαν ομαλά και με ηρεμία και ο κόσμος περίμενε υπομονετικά λέγοντας πως «αφού αυτό πρέπει να γίνει αυτό πρέπει να κάνουμε».  Ολοι σχολίαζαν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Κύπρο με το κούρεμα καταθέσεων και αντάλλαζαν απόψεις για το τι πρέπει να γίνει με την οικονομία του νησιού, ενώ δεν έλειψαν και τα αλληλοπειράγματα για το «κούρεμα καταθέσεων ή μαλλιών».  

Η ίδια κατάσταση επικράτησε και στην ελεύθερη Αμμόχωστο αφού σύμφωνα με την Αστυνομία όλα κύλησαν ομαλά και στα καταστήματα των Τραπεζών και των Συνεργατικών Ιδρυμάτων, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν ουρές από τις 11 το πρωί, εντούτοις δεν παρατηρήθηκε κανένα επεισόδιο.

Η παρουσία της Αστυνομίας και στην ελεύθερη Αμμόχωστο ήταν διακριτική ενώ οχήματα περιπολούσαν στους δρόμους προκειμένου να διαφυλάξουν την τάξη.

 

Πηγή : ΚΥΠΕ