Αγανάκτηση στη Βραζιλία μετά το βιασμό τουρίστριας

 


 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter.


Το ζευγάρι, που ήταν σε ένα μίνι-μπας στην τουριστική περιοχή της Κοπακαμπάνα, δέχθηκε την επίθεση τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή από τρεις νεαρούς άνδρες.

Εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι δύο ύποπτοι, ηλικίας 20 και 22 ετών, έχουν συλληφθεί, ενώ ένας τρίτος έχει εντοπιστεί. Ο εκπρόσωπος αρνήθηκε να παράσχει περισσότερες πληροφορίες Τα θύματα είναι ηλικίας 21 και 23 ετών, και ήταν φοιτητές στο Ρίο ντε Τζανέιρο, σε μια πόλη που ετοιμάζεται να φιλοξενήσει περίπου 2,5 εκατομμύρια νέους, τον προσεχή Ιούλιο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας (WYD).

Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι δύο νέοι είχαν επιβιβαστεί στο λεωφορείο για να μεταβούν σε μια γειτονιά με μπαρ και νυχτερινά μαγαζιά στο κέντρο της πόλης. Οι δράστες, χτύπησαν τον νεαρό Γάλλο με μια σιδερόβεργα, τον έδεσαν και βίασαν την κοπέλα, ενώ συνέχιζαν να κυκλοφορούν με το λεωφορείο μέσα στην πόλη, σύμφωνα με στοιχεία που διαθέτει, η τουριστική αστυνομία του Ρίο.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, και ο οδηγός του μίνι-μπας μετείχε στην βία και το βιασμό που διήρκεσε περίπου έξι ώρες. Οι δράστες χρησιμοποίησαν επίσης μια πιστωτική κάρτα του ζευγαριού, για να αγοράσουν τρόφιμα και να κάνουν ανάληψη χρημάτων.

Το θέμα της ασφάλειας, κυρίως των ξένων τουριστών, είναι ένα ευαίσθητο ζήτημα στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Η πόλη θα φιλοξενήσει φέτος εκατομμύρια επισκέπτες με τη διοργάνωση του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών στο ποδόσφαιρο, με την παρουσία μάλιστα και του Πάπα Φραγκίσκου Francis, ενώ ακολουθούν δυο παγκόσμια γεγονότα, το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου το 2014 και οι Ολυμπιακοί Αγώνες το 2016.

Το έγκλημα έχει μειωθεί σημαντικά μετά την θέσπιση του μέτρου των ειδικών μονάδων της αστυνομίας που περιπολούν στις φαβέλες, αλλά εξακολουθεί να είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα, σε σχέση με τα ευρωπαϊκά και αμερικανικά πρότυπα.

Πηγή: newsbeast.gr