ΑΗΚ: Έκκληση να μην συμπεριληφθεί στο Μνημόνιο


 

Διαβάστε επίσης: Aναστασιάδης: Να γίνει έρευνα και για μένα

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


ΕΠΟΠΑΗ, ΣΗΔΗΚΕΚ – ΑΗΚ, ΣΕΠΑΗΚ και ΣΥΒΑΗΚ, συνήλθαν σε από έκτατη συνεδρία «έχοντας υπόψη τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν τις πρόνοιες του υπό συνομολόγηση μνημονίου, για την αποξένωση κρατικής περιουσίας, ειδικότερα το ξεπούλημα της ΑΗΚ μαζί με την ΑΤΗΚ και την Αρχή Λιμένων», όπως είπε ο Σώτος Σάββα, διαβάζοντας κοινή ανακοίνωση και των τεσσάρων συντεχνιών.

Οι εργαζόμενοι στην ΑΗΚ προειδοποιούν ότι «θα αντιδράσουμε δυναμικά και αποφασιστικά και η ευθύνη θα βαραίνει τον κάθε ένα ανάλογα με τις πράξεις ή και παραλείψεις του», είπε ο κ. Σάββα.

Οι τέσσερεις Συντεχνίες Εργαζομένων της ΑΗΚ, «καλούν την Κυβέρνηση έστω και την υστάτη να μην αποδεχθεί συμπερίληψη της πρόνοιας αυτής στο Μνημόνιο, έχοντας υπόψη και την γραπτή προεκλογική δέσμευση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη προς τους εργαζομένους».

Καλούν επίσης, τα πολιτικά κόμματα και την Βουλή, «να παρέμβουν καταλυτικά έτσι ώστε να αποτραπεί το ξεπούλημα των οργανισμών δημόσιας ωφέλειας».

Ο κ. Σάββα, εκ μέρους και των τεσσάρων συντεχνιών, είπε πως «είμαστε βέβαιοι ότι το αποτέλεσμα των επιδιώξεων αυτών της Τρόικας θα αποβεί ενάντια στον Κύπριο καταναλωτή ηλεκτρισμού, πλήττοντας την αξιοπιστία της επάρκειας και της παροχής ηλεκτρισμού στην Κύπρο, αυξάνοντας παράλληλα το κόστος ηλεκτρικού ρεύματος προς όφελος των εμπλεκόμενων ιδιωτικών συμφερόντων».

Καταλήγοντας είπε ότι «ο δρόμος είναι μακρύς» και τα όποια μέτρα ληφθούν θα είναι ανάλογα των αποφάσεων και των χειρισμών της Κυβέρνησης στα θέματα που θίγουν στο σύνολό τους, οι εργαζόμενοι στην ΑΗΚ, ο οποίοι θα κρατούν και τα ΜΜΕ ενήμερα για τις κινήσεις ή και κινητοποιήσεις τους.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ