ΑΚΕΛ: Απορία για παρουσίαση επιστολής Μπαρόζο ως επιτυχία

 


 

Διαβάστε επίσης: Η επιστολή Μπαρόσο: Περισσότερα ευρωπαϊκά κονδύλια για την Κύπρο

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter.


 

Η επιστολή Μπαρόζο πλασάρεται ως επίτευγμα, τη στιγμή που η ΕΕ, βασικός αίτιος της σημερινής κατάστασης, με επίκληση των δήθεν λεπτών ισορροπιών στην επίτευξη συμφωνίας για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2014 – 2020, αρνείται να παράσχει επιπλέον βοήθεια και αρκείται στην παροχή διευκολύνσεων εκταμίευσης, ανέφερε ο Βουλευτής και Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαϊδης.

Σε δηλώσεις του στη Βουλή, ο κ. Λουκαίδης είπε ότι είναι δικαίωμα της Κυβέρνησης να χαρακτηρίζει όπως επιθυμεί τις εκάστοτε απαντήσεις που λαμβάνει από την ΕΕ. «Ωστόσο θα θέλαμε να ρωτήσουμε την Κυβέρνηση αν οι διευκολύνσεις εκταμίευσης που παραχωρούνται από την ΕΕ, ικανοποιούν τους μεγαλεπήβολους στόχους της ανάπτυξης που η κυβέρνηση θέτει δημοσίως».

Στον καθένα, πρόσθεσε, δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα ως προς το πως οραματίζεται η ΕΕ την αναπτυξιακή πορεία για την Κύπρο, όταν με απόφαση της έχει απονευρώσει τον ένα από τους δυο βασικούς άξονες ανάπτυξης, το χρηματοπιστωτικό, και την ίδια ώρα αρνείται να παρέχει επιπλέον χρηματοδοτικούς πόρους για την ανάπτυξη.

Σε κάθε περίπτωση, ανέφερε, ως ΑΚΕΛ θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τις προσπάθειες της Κυβέρνησης προς αυτή την κατεύθυνση, όπως ήδη έπραξε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ κατά τη διάρκεια των επαφών του στο Στρασβούργο.

Πηγή ΚΥΠΕ