ΑΚΕΛ : Ανεύθυνη και άκρως ζημιογόνα η στάση Κυβέρνησης και ΔΗΣΥ

 


 

Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας 

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter 


 

«Καταγγέλλουμε ως ανεύθυνη και άκρως ζημιογόνα τη στάση Κυβέρνησης και ΔΗΣΥ, και τον εμφυλιοπολεμικό χαρακτήρα που έχει προσλάβει ο καθημερινός τους λόγος ενώ καταγγέλλουμε επίσης την συνεχιζόμενη προσπάθεια μετακύλησης ευθυνών εκεί που δεν υπάρχουν», είπε ο κ. Λουκαϊδης.

Ανέφερε πως ο ΔΗΣΥ «συνεχίζει να πρωτοστατεί στην συγκάλυψη των ευθυνών των τραπεζιτών και του τέως Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Αθανάσιου Ορφανίδη και την αποσιώπηση των τεράστιων ευθυνών των Ευρωπαίων ‘εταίρων’ μας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) για την εκβιαστική επιβολή των αποφάσεων του Eurogroup της 15ης και 25ης Μαρτίου».

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ είπε ότι «αποτελεί δε βάναυση πρόκληση, ο ΔΗΣΥ να επιχειρεί να μεταθέσει αλλού τις ασήκωτες ευθύνες του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος παραδόθηκε άνευ όρων σε αυτό που ο ίδιος και η παράταξη του θεωρούσαν ως καταστροφικό και υπόδειξη της πόρτας εξόδου από την Ευρωζώνη».

«Η δραματική διαφοροποίηση των δεδομένων στην οικονομία και ο επερχόμενες καταστροφικές συνέπειες, ως αποτέλεσμα των αποφάσεων Νίκου Αναστασιάδη – Eurogroup, ανήκουν αποκλειστικά και μόνο σε αυτούς που έλαβαν αυτές τις αποφάσεις, αναιρώντας τις περί του αντιθέτου δεσμεύσεις τους», είπε ο κ. Λουκαϊδης.

Απαντώντας σε δηλώσεις στις οποίες προέβη ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Λευτέρης Χριστοφόρου, ο κ. Λουκαϊδης είπε ότι «αυτός συνέχισε στο δρόμο της αφοριστικής επίθεσης κατά της προηγούμενης Κυβέρνησης, φορτώνοντας της τις ευθύνες για την κατάσταση της οικονομίας».

Ο κ. Λουκαϊδης είπε ότι «Κυβέρνηση και ΔΗΣΥ, εκμεταλλευόμενοι την υπευθυνότητα και τους χαμηλούς τόνους που τηρεί το ΑΚΕΛ, επιλέγουν να προβάλλουν ένα ακραία διχαστικό λόγο δυναμιτίζοντας συνειδητά την προοπτική συνεννόησης και συλλογικής αντιμετώπισης των τεράστιων προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Κύπρος και ο λαός μας».

 

Κινητοποίηση έξω από την Βουλή

Το ΑΚΕΛ καλεί τον κυπριακό λαό «να δώσει μαζικά το παρόν του στην αυριανή κινητοποίηση έξω από τη Βουλή, την οποία διοργανώνει η Κίνηση Πολιτών ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και τις πολιτικές λιτότητας», δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαϊδης.

Από τα Κεντρικά Γραφεία του ΑΚΕΛ, ο κ. Λουκαϊδης, είπε ότι «ενόψει της συζήτησης του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, ο λαός μας θα πρέπει να στείλει ηχηρό μήνυμα αντίστασης απέναντι στις καταστροφικές συνέπειες των αποφάσεων του Eurogroup της 15ης και της 25ης Μαρτίου».

Αποφάσεις, που, όπως είπε ο κ. Λουκαϊδης,  «επιβλήθηκαν μέσα από αδίστακτες μεθοδεύσεις και εκβιασμούς από πλευράς των ‘εταίρων’ μας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ)  και οι οποίες αντί της επιδιωκόμενης διάσωσης οδηγούν ήδη, με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου, στη διάλυση της κυπριακής οικονομίας».

Ο κ. Λουκαϊδης είπε ότι «οι τραγικές εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων καταδεικνύουν ότι ο λαός μας δεν μπορεί να προσδοκεί σε οποιαδήποτε θετική προοπτική εντός του μνημονιακού ζυγού».

Αντίθετα, είπε ο Γιώργος Λουκαϊδης, «ο απεγκλωβισμός από τον μνημονιακό ζυγό προβάλλει ως η μόνη διέξοδος για τη διαφύλαξη των εργασιακών και κοινωνικών κατακτήσεων του λαού μας και για τη δημιουργία των προϋποθέσεων η κυπριακή οικονομία να σταθεί στα πόδια της και να ξαναμπεί σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης».

 

Πηγή ΚΥΠΕ