ΑΚΕΛ: Λάθος η πρόταση για συγχώνευση ΚΡΕΤΥΚ – ΔΕΦΑ


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Κατ΄ αρχή, γιατί κάτι τέτοιο αναμένεται  να οδηγήσει σε περαιτέρω καθυστέρηση τις διαδικασίες αξιοποίησης του φυσικού αερίου.

Σε μια περίοδο που η Κυβέρνηση θα πρέπει να ξεπεράσει τους όποιους ενδοιασμούς και να δώσει όλα τα απαραίτητα εργαλεία στη ΚΡΕΤΥΚ για να προχωρήσει στην υλοποίηση των σχεδιασμών ειδικότερα την προώθηση του τερματικού υγροποίησης φυσικού αερίου, τίθενται ζητήματα που αμφισβητούν ήδη διαμορφωμένους θεσμούς.

Σήμερα είναι επιτακτική ανάγκη να προωθηθούν όλα τα σημαντικά έργα υποδομής και αποφάσεις τόσο για την ενδιάμεση λύση έλευσης φυσικού αερίου όσο και στην εκμετάλλευση του φυσικού αερίου, που βρίσκεται στην κυπριακή ΑΟΖ  για την πιο γρήγορη ανάκαμψη της οικονομίας.

Μελλοντικά στη βάση και των βέλτιστων διεθνών πρακτικών θα μπορούσε να μελετηθεί η απορρόφηση της ΔΕΦΑ από την ΚΡΕΤΥΚ έτσι ώστε να λειτουργεί ως θυγατρική και με σαφείς αρμοδιότητες, τη διαχείριση και τη διανομή του φυσικού αερίου στην εσωτερική αγορά. Σύμφωνα και με τις πρόνοιες του τρίτου ενεργειακού πακέτου της Ε.Ε. όπως ενσωματώθηκαν πρόσφατα στο εθνικό δίκαιο.

Σήμερα παρά ποτέ πρέπει να κτίζουμε πάνω στους ήδη διαμορφωμένους θεσμούς και όχι να χαλούμε, έχοντας υπόψη την ανάγκη τάχιστης προώθησης της αξιοποίησης του φυσικού αερίου που αποτελεί και τη μοναδική ελπιδοφόρα προοπτική για την Κύπρο και το λαό της. 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ