ΑΚΕΛ : “Σοβαρές αντιφάσεις με τις επιστολές για κούρεμα”


 

Διαβάστε επίσης: Τα λεφτά δεν φτάνουν και οι τράπεζες μπορεί να χρειαστούν κι άλλα

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Σε δηλώσεις στα γραφεία του ΑΚΕΛ ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιώργος Λουκαΐδης, ανέφερε ότι υπάρχει “σοβαρή αντίφαση” σε ό,τι αφορά τον τρόπο που χειρίζεται το συγκεκριμένο θέμα η Κυβέρνηση και προσωπικά  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Πρόσθεσε ότι “από τη μια φυσιολογικά δηλώνει ( ο Πρόεδρος) ότι εξαπατήθηκε εφόσον δεν τον είχαν πληροφορήσει για αυτή την πολύ σημαντική απόφαση για κούρεμα και για ετοιμασία νομοσχεδίου, αλλά από την άλλη αντί να ληφθούν μέτρα έναντι παντός υπευθύνου για την απόκρυψη αυτής της τόσο σημαντικής πληροφόρησης, ο κ. Αναστασιάδης επέλεξε να έχει ως σύμβουλο δίπλα του τον κ. Παντελή και στη σύνοδο του Εurogroup της 25ης Μαρτίου, αλλά και στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών την 1η Απριλίου”.

“Δεν αποτελεί κορυφαία αντίφαση η οποία δημιουργεί εύλογα και αμείλικτα ερωτήματα σε ό,τι αφορά τον χειρισμό που έχει κάνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας”, διερωτήθηκε ο κ. Λουκαϊδης λέγοντας ότι λογικά “θα έπρεπε να ήταν οργισμένος απέναντι σε αυτούς που του απέκρυψαν αυτή την τόσο σημαντική πληροφόρηση”. Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο του ΑΚΕΛ, ο Πρόεδρος δεν μπορεί να είναι οργισμένος αλλά ταυτόχρονα να τους επιβραβεύει έχοντάς του δίπλα του ως συμβούλους στις δύο συγκεκριμένες περιπτώσεις.

“Αναμένουμε απαντήσεις, αν υπάρχουν απαντήσεις βεβαίως”, ανέφερε.

Ο κ. Λουκαϊδης είπε ότι εγείρονται ερωτήματα για τους χειρισμούς του Προέδρου, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να απαντήσει γιατί κράτησε τον κ. Γιώργο Παντελή ως σύμβουλο και στις 25 Μαρτίου και την 1η Απριλίου, “όταν από τις 22 Μαρτίου είχε ενημερωθεί από το Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών ότι είναι ο κ. Παντελή που έδωσε οδηγίες για την ετοιμασία νομοσχεδίου για το κούρεμα καταθέσεων”.

Διερωτήθηκε ακόμη πώς είναι δυνατό “να γνώριζε τόσο ο Υπουργός Οικονομικών ότι θα ετίθετο θέμα κουρέματος στη σύνοδο του Eurogroup, όπως ο ίδιος δημόσια παραδέχθηκε, την ίδια ώρα να δόθηκαν από τεχνοκράτες του Υπουργείου Οικονομικών οδηγίες για ετοιμασία του νομοσχεδίου αλλά ο Πρόεδρος να επιμένει από τη μια ότι δεν τον ενημέρωσε κανείς και από την άλλη να αγκαλιάζει με πλήρη εμπιστοσύνη όλους όσοι του απέκρυψαν αυτή την τόσο σημαντική πληροφόρηση”.