Αμερικανική «επέλαση» στο προεδρικό μέγαρο με στόχο επενδύσεις


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Ο στόχος τους σ’ αυτή τη φάση ήταν καθαρά αναγνωριστικός για το ενδεχόμενο επενδυτικών ευκαιριών στο νησί. Μάλιστα, είχαν επαφές σε ανώτατο επίπεδο, τις οποίες κατέγραψε αποκλειστικά το ΣΙΓΜΑ.

Πρόκειται για εκπροσώπους μιας πολύ μεγάλης επενδυτικής Αμερικανικής τράπεζας και μιας επίσης πολύ μεγάλης Εταιρείας επενδυτικών κεφαλαίων.

Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του Sigma, οι επαφές τους έγιναν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Οι δύο Αμερικανοί συναντήθηκαν πρώτα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, αφού τους ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον τους παρέπεμψε αμέσως στον Υπουργό Οικονομικών, ο οποίος φρόντισε αφού τους άκουσε με πολύ ενδιαφέρον να τους φέρει σε επαφή με ανώτερα στελέχη των δύο τραπεζών Κύπρου και Λαική.

Οι δύο Αμερικανοί, που επισκέφθηκαν με δική τους πρωτοβουλία την Κύπρο, ζήτησαν κάποια στοιχεία με σκοπό να προβούν σε εκτίμηση δεδομένων και να καταλήξουν αν αξίζει τον κόπο να επενδύσουν. Τέτοια στοιχεία δεν έλαβαν και έφυγαν με άδεια χέρια.

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες του Sigma, τόσο η Αμερικανική τράπεζα όσο και η επενδυτική εταιρεία δραστηριοποιούνται σε αναδιαρθρώσεις τραπεζών, σε όλο τον κόσμο, προσφέροντας ρευστότητα με την επένδυση κεφαλαίων.  Οι συγκεκριμένοι εκπρόσωποι της τράπεζας και της επενδυτικής εταιρείας πριν από έξι μήνες είχαν επισκεφθεί την Ελλάδα και λόγω του χάους που επικρατούσε έβρισκαν όλες τις πόρτες κλειστές.

Πριν από δύο μήνες, όμως, τους κάλεσαν εσπευσμένα και ήδη έχουν επενδύσει ένα τεράστιο ποσό στην Ελλάδα και προτίθενται να συνεχίσουν.

Με την λήψη συγκεκριμένων στοιχείων θα προβούν σε αξιολόγηση και θα υποβάλλουν συγκεκριμένες προτάσεις, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες του Σίγμα μπορούν να δώσουν πολλές λύσεις. Προς το παρόν ήλθαν είδαν και απήλθαν.