Α.Γαλανός: Άμεση η ανάγκη διορισμού ΔΣ στην Τράπεζα Κύπρου

 

Συμπληρώνει ότι ο διορισμός του στη θέση του Προέδρου του ΔΣ της τράπεζας δεν κατέστη δυνατός, καθώς είναι ασύμβατος με τη θέση που κατέχει, ενώ προσθέτει ότι δεν τίθεται θέμα εγκατάλειψης της Δημαρχίας της Αμμοχώστου.


 

Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο e-mail σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Ακόμη, ο κ. Γαλανός απευθύνει έκκληση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας για τερματισμό της οποιασδήποτε μεταξύ τους αντιπαράθεσης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο κ. Γαλανός αναφέρει ότι προθυμοποιήθηκε να αναλάβει τη θέση του Προέδρου του ΔΣ, καθώς θεωρεί καθήκον του να βοηθήσει την Τράπεζα Κύπρου «να ξαναβρεί τα πόδια της» και αφετέρου διότι, όπως αναφέρει, κυκλοφορούσαν διάφορα ονόματα «τα οποία αρνούνταν να βοηθήσουν».


 

Διαβάστε επίσης “Γιωρκάτζη: Προδιαγεγραμμένα Μαρί και οικονομία-“Άδειασε” Χριστόφια”.


«Ως μέτοχος και καταθέτης της Τράπεζας Κύπρου ένιωσα ότι έπρεπε να συμβάλω στην ανοικοδόμηση μιας νέας Τράπεζας Κύπρου για την οποία θα είμαστε όλοι και πάλι περήφανοι» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Προστίθεται ότι την ώρα που τα πράγματα είναι δύσκολα, κάποιοι πρέπει να μπουν μπροστά και να δουλέψουν σκληρά και συλλογικά για το καλό του τόπου.

Λέει εξάλλου ότι ο διορισμός του δεν κατέστη δυνατός, καθώς δεν συνάδει με το γράμμα του νόμου. «Δεν τίθεται θέμα εγκατάλειψης της Δημαρχίας της Αμμοχώστου, στην οποία εξελέγηκα από το λαό για πέντε χρόνια» συνεχίζει ο κ. Γαλανός και προσθέτει ότι «η Αμμόχωστος είναι μια έπαλξη και ένας καθημερινός αγώνας».

Εκφράζει παράλληλα ανακούφιση καθώς, όπως λέει, φαίνεται ότι θα υπάρξει σήμερα η ανακοίνωση του ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου, ενώ προσθέτει ότι ο διορισμός του δεν μπορεί να καθυστερήσει άλλο.

«Ο άμεσος διορισμός είναι απαραίτητος για την αναδιάρθρωση της Τράπεζας Κύπρου, τη δημιουργία θετικού κλίματος και την επανεκκίνηση της οικονομίας» συμπληρώνει ο κ. Γαλανός, προσθέτοντας ότι η διάσωση της τράπεζας είναι συνυφασμένη με τη διάσωση και την ανάκαμψη της οικονομίας και της παραμονής της Κύπρου στην ευρωζώνη.

Παράλληλα, απευθύνει έκκληση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας για τερματισμό της οποιασδήποτε μεταξύ τους αντιπαράθεσης «αν αυτό δεν έχει ήδη γίνει».

«Σήμερα που ο τόπος μας κρέμεται από μιαν κλωστή, δεν έχουμε την πολυτέλεια να ζήσουμε ξανά όσα συνέβησαν την προηγούμενη πενταετία» αναφέρει ο κ. Γαλανός και προσθέτει ότι οι στιγμές καλούν για ενότητα, συλλογικότητα και συστράτευση.

Εκφράζει τέλος τα συγχαρητήριά του στο νέο Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου καθώς και τις ευχαριστίες του προς το Διοικητή της ΚΤ και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ