ΔΗΚΟ: ”Ας αποδείξουμε ότι μπορούμε να πάμε την Κύπρο μπροστά”


Διαβάστε επίσης: Στην τελική ευθεία για την διάσωσή της Κύπρος

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει: 

1) ‘Πρέπει να αποδείξουμε ότι μπορούμε να πάρουμε την Κύπρο μπροστά’ 

Μετά τη χθεσινή συμφωνία στο Eurogroup, η Κύπρος καλείται να πορευθεί με συνέπεια, πειθαρχία και αξιοπιστία στο δρόμο του μνημονίου και των πραγματικά σκληρών όρων των δανειστών της.

Δυστυχώς, όπως αφέθηκαν να εξελιχθούν τα πράγματα δεν φαίνεται να υπάρχει άλλος δρόμος, να υπάρχει άλλη επιλογή.

Ακούμε, βεβαίως, διάφορες θεωρίες και «μαγικές συνταγές», όμως δεν είναι τίποτε άλλο από ανέξοδες ρητορείες και ευσεβείς πόθους. Στη παρούσα φάση και υπό τις παρούσες συνθήκες η πορεία του μνημονίου είναι μονόδρομος. Όταν και εάν σταθούμε στα πόδια μας και διαμορφώσουμε συνθήκες που θα μας επιτρέψουν να απεμπλακούμε από την τρόικα και το μνημόνιο, τότε και μόνο τότε θα μπορούμε να ακολουθήσουμε μια άλλη πορεία.

Τώρα ας επικεντρωθούμε στη σκληρή πραγματικότητα. Να την κατανοήσουμε και να την αποδεχθούμε, αποδεχόμενοι και τα δικά μας λάθη που μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση. Ψευδαισθήσεις και πλάνες του παρελθόντος, αμεριμνησία, απερισκεψία, απρονοησία και απραξία μας οδήγησαν στα χειρότερα. Το δις εξαμαρτείν πρέπει να αποφευχθεί, αν δεν θέλουμε να κλάψουμε επί ερειπίων. 

Ας εγκαταλείψουμε τα πένθιμα εμβατήρια, τους πολεμικούς παιάνες, την αμηχανία, τους ερασιτεχνισμούς και τους παλικαρισμούς, γιατί το κρίσιμο ζητούμενο δεν είναι πως θα αντιμετωπίσουμε και θα διαχειριστούμε το δημόσιο χρέος. Το ζητούμενο είναι πως θα εκπληρώσουμε το χρέος μας προς τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας. Προς την πατρίδα και τον λαό μας. 

Η Κύπρος μπορεί να πάει μπροστά. Φτάνει εμείς να θελήσουμε και να εργαστούμε με σύνεση, ορθολογισμό και δημιουργικότητα για να την πάρουμε μπροστά. Ας αποδείξουμε ότι μπορούμε. 

2) ‘Ακόμα μια έκκληση του ΔΗ.ΚΟ.προς τον Διοικητή της Κ.Τ.’

Με λύπη μας παρατηρούμε για ακόμη μια φορά ότι ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου κ. Πανίκος Δημητριάδης δεν έχει επίγνωση των ευθυνών και του καθήκοντος του να υπερασπιστεί και να διεκδικήσει τα συμφέροντα της Κύπρου και του λαού της αυτές τις ώρες της σκληρής δοκιμασίας.

Δυστυχώς, με όσα λέει, όσα πράττει και διαπράττει και με όσα, είτε από ολιγωρία είτε λόγω λανθασμένης ιεράρχησης προτεραιοτήτων, δεν πράττει, δυσχεραίνει όλο και περισσότερο την εθνική προσπάθεια για σταθεροποίηση του τραπεζικού μας συστήματος και για ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας.

Επειδή ο θεσμικός του ρόλος είναι ιδιαίτερα κρίσιμος αυτές τις τόσο δραματικές ώρες που περνά η Κύπρος, επιθυμούμε να του απευθύνουμε ακόμα μια έκκληση να μην σταθεί η αιτία να οδηγηθούν τα πράγματα εκτός των πλαισίων του εθνικού συμφέροντος, των συμφερόντων του τόπου και του λαού μας.

Κάθε θεσμός και ο εκάστοτε φορέας του έχουν πρώτιστο καθήκον να υπηρετούν τα συμφέροντα του τόπου και του λαού.