Αναστασιάδης: Δεν ποινικοποιείται η πολιτική ζωή – Ορκίστηκε η Ηλ. Νικολάου

 


 Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

 Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Μιλώντας στην τελετή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθυνόμενος στην κα Νικολάου είπε: «Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την προθυμία σας να συμμετάσχετε στην Ερευνητική Επιτροπή που έχει συσταθεί για να ερευνήσει τις πράξεις ή παραλείψεις προσώπων εντεταλμένων στη διαχείριση της οικονομίας ή του τραπεζικού συστήματος.

Αντικαθιστάτε τον κ. Παναγιώτη Καλλή, ο οποίος, δυστυχώς, παραιτήθηκε για του καλά γνωστούς λόγους σε όλους.

Θέλω με την ευκαιρία να ξεκαθαρίσω πως η Κυβέρνηση ούτε πρόθεση έχει ούτε σκοπό να ποινικοποιήσει την πολιτική ζωή του τόπου. Όμως, στη διερεύνηση των συνθηκών που οδήγησαν σε αυτή την οικονομική τραγωδία κανένας μας δεν βρίσκεται στο απυρόβλητο. Οι όποιες ποινικές ευθύνες αν προκύψουν είναι αρμοδιότητα της ανεξάρτητης δικαιοσύνης και όχι της Κυβέρνησης.

Η Κυβέρνηση εξόπλισε την Ερευνητική Επιτροπή με ευρύτατους όρους εντολής και είναι στην αποκλειστική δική σας ευθύνη να ολοκληρώσετε το έργο σας με βάση την ευθυκρισία, το ήθος και τον όλο βίο και την πολιτεία σας που σάς έχει καταξιώσει στην κυπριακή κοινωνία, τόσο εσάς όσο, βεβαίως, και τον Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Πική και το Μέλος της Επιτροπής κ. Ανδρέα Κραμβή.

Είμαι πεπεισμένος ότι ως εκ της πείρας σας ως έγκριτος νομικός, αλλά και από τη μακρά υπηρεσία σας ως Επίτροπος Διοικήσεως, με την ακεραιτότητα και την εντιμότητα που σάς διακρίνει θα συμβάλετε στην επιτυχή αποστολή της Επιτροπής, το συντομότερο δυνατόν».

Την Παρασκευή καταθέτει την Διερευνητική Επιτροπή η Γενική Ελέγκτρια Χρυστάλλα Γιωρκάτζη