Ανησυχίες για μη συμπερίληψη γυναικών στο ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


“Για άλλη μια φορά παρατηρείται ότι η Κυβέρνηση αποκλείει τις γυναίκες από θέσεις  οικονομικών αποφάσεων όπως ένα τέτοιο σημαντικό όργανο. Με βάση δημοσιεύματα μόνο μια είναι γυναίκα από τα 20 προτεινόμενα άτομα για διορισμό στο προσωρινό διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου που πρότεινε η κυβέρνηση. Η απουσία γυναικών από τη σύσταση ενός τέτοιου διοικητικού σώματος θα επιδεινώσει περαιτέρω τις ανισότητες στη λήψη αποφάσεων και κατ επέκταση τις προοπτικές για ανάκαμψη της οικονομίας της Κύπρου αφού δεν θα αντικατοπτρίζει τις ανάγκες ολόκληρου του πληθυσμού”, αναφέρεται.


Διαβάστε επίσης: Στη γαλλική δικαιοσύνη η Λαγκάρντ για το σκάνδαλο Ταπί


Το Ινστιτούτο αναφέρει ότι το σημερινό περιβάλλον περιθωριοποίησης των γυναικών από τα κέντρα λήψης των οικονομικών αποφάσεων σε μια περίοδο ριζικής αναδιάρθρωσης των οικονομικών δομών και θεσμών, οδηγεί σε οπισθοδρόμηση αντί σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος.

Καλεί τέλος το Υπουργικό Συμβούλιο να λάβει τα απαραίτητα μέτρα προς την κατεύθυνση της ίσης εκπροσώπησης γυναικών και ανδρών σε όλα τα σώματα οικονομικών αποφάσεων.  

 ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ